• Home

Skylimit Yokohama Race Team stelt de Belcar-troepen voor.

Komend weekend staat de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship op de kalender. De wedstrijd over 180 minuten, wordt op zondag afgewerkt op de mythische omloop van Spa Francorchamps, door vele rijders beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Als vaste waarde in de nationale autosport kan het Skylimit Yokohama Race Team natuurlijk niet ontbreken. Het team met de roots in Zolder en onder de leiding van Andy Jaenen en Jo Lammens neemt dit jaar aan het Belcar Endurance Championship deel met twee BMW-bolides.

“Net zoals bij de vorige edities van 'de Belcar' mochten we inderdaad ook in 2017 niet op het appel ontbreken,” opent Andy Jaenen. “Belcar is nog steeds een begrip in de nationale en zelfs in de internationale autosport. We kiezen dan ook al diverse jaren doelbewust om in dit kampioenschap jonge, nieuwe mensen een kans te geven. We opteerden dit jaar met het Skylimit Yokohama Race Team voor twee wagens in de divisie Belcar 5. Beide wagens zijn van het type BMW Clubsport en zijn licht gemodificeerd, met als doel autosport betaalbaar te houden op een hoger niveau.”

Op de wagen geflankeerd met het startnummer 69 vinden we twee youngsters en een net iets minder jongere kerel terug. “Hanne Terium (19) maakt haar debuut in de competitieracerij. Ze stamt uit een familie waarin ze opgegroeid is met autosport en reed haar eerste meters op het Zolderse asfalt tijdens de Skylimit trackdays. Voor Hanne is het een leerjaar, waarbij ze de kans heeft om zich zonder al te veel stress te ontplooien, iets waarin we haar met raad en daad zullen bijstaan. Nicolas Hermans (17) was vorig jaar reeds van de partij bij ons en heeft dus al een minimum van ervaring opgedaan.

Die zal hij ongetwijfeld dit jaar kunnen aanwenden om nog enkele stappen voorwaarts te zetten. Bovendien hebben we met Olivier Hermans (de vader van...) als directeur van Yokohama Belgium al sinds 2012 een vaste partner. Davy Suffeleers is met zijn 30 lentes de ouderdomsdeken van dit trio en een echt Skylimit product. Hij kreeg op 16-jarige leeftijd een eerste racecursus bij Skylimit en werkt ondertussen al twee jaar races af voor het Skylimit Yokohama Race Team, waaronder de 24 Hours of Zolder.”

Op naar de tweede wagen dan, onder het starnummer 70, waar we een vader-dochter duo treffen, aangevuld met extra vrouwelijke charmes. “Jo Lammens (jong van hart en geest) en zijn dochter Ines (17) maken er een familiekwestie van. Ines maakte vorig jaar kennis met het competitiegebeuren en wil dit jaar vooral veelleren. Het zal ongetwijfeld tot enkele leuke gesprekken leiden rondom de keukentafel ten huize Lammens”, lacht Andy Jaenen.

“Vader Jo – meervoudig klassenwinnaar in de 24 Hours of Zolder – zal binnen dit team niet enkel de mentor en begeleider opnemen voor zijn dochter, maar ook voor Kata Bozó. Deze 20-jarige jonge dame met Hongaarse roots kwam via vrijwilligerswerk terecht bij Skylimit en maakte vorig jaar haar debuut in Belcar. 2017 is een seizoen waarin ze vooral wil bevestigen.”

Wij geven U graag mee dat de kwalificaties voor dit eerste treffen van het Belcar Endurance Championship 2017 doorgaan op zaterdag van 15u35 tot 16u35 en dat de drie uren duren wedstrijd van start gaat op zondag om 13u00. Voorafgaand aan de race is er een half uur durende gridwalk voorzien. Een reden om er niet bij te zijn heeft u niet, want de inkom voor dit raceweekend is gratis. Supporters en sympathisanten op post!

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.