• Home

TCR: Abbring & Comte met Peugeot 308, Opel Astra voor Caprasse & Homola.

De finale uren voor de aftrap van de TCR Benelux in Spa-Francorchamps zijn bijzonder intens in de wandelgangen. De teams leggen de laatste hand aan hun rijdersbezettingen voor deze eerste grote afspraak van het seizoen.

In het Peugeot-kamp heeft DG Sport Compétition de Nederlander Kevin Abbring aangeduid als teamgenoot van de Fransman Aurélien Comte. Een internationaal team met heel veel uitstraling! Aurélien (28), tweevoudig winnaar van de Franse Peugeot RCZ Racing Cup in 2014 en 2015, was vorig jaar een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Peugeot 308 Racing Cup, met als beloning onder meer twee zilveren medailles tijdens de finale van de TCR Benelux in Mettet.

Zijn teamgenoot Kevin Abbring is natuurlijk vooral bekend door zijn parcours in de rallysport, waar hij enkele optredens op WK-niveau op zijn naam heeft staan. De 28-jarige Nederlander is de huidige testrijder van Hyundai Motorsport, maar verdedigt ook de belangen van Peugeot Sport Belux – en DG Sport Compétition – in het Belgisch Rallykampioenschap. Hij ruilt dit weekend zijn 208 T16 R5 in voor een 308 GTI TCR.

Vergis u niet: ook al is Kevin vooral een rallyrijder, hij zou snel een uitstekend niveau moeten bereiken. Hij kan immers rekenen op een zekere ervaring op het circuit van Spa-Francorchamps, aangezien hij er een race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft betwist – en gewonnen! – in het voorprogramma van het WEC vorig jaar. Bereikt hij dezelfde mijlpaal in het peloton van de TCR Benelux? Antwoord dit weekend!

Fred Caprasse en Mat’o Homola met Opel Astra van DG Sport Opel Team Belgium

Naast de reeds aangekondigde aanwezigheid van teams bij VW, SEAT, Audi, Honda en Peugeot, is nu ook Opel aanwezig tijdens de eerste manche van TCR Benelux !

Na het behalen van de vice-titel in TCR Benelux 2016 met het duo Pierre-Yves Corthals en Frédéric Caprasse laat hetzelfde DG Sport Opel Team Belgium opnieuw Fred Caprasse uitrukken achter het stuur van de Astra. Hij krijgt hierbij het gezelschap van Mat’o Homola, één van de vaste coureurs met de Opel Astra in de TCR International Series. De 22-jarige Slovaak toonde alvast zijn speed door in de kwalificaties tijdens de TCR-round in Bahrein de snelste tijd op de tabellen te toveren!

De start van TCR Benelux belooft zeer explosief te worden en nog andere verrassingen en dus aankondigingen van andere formaties hangen in de lucht…

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.