• Home

RACB National Team Eenzitterstuurwiel: Ulysse De Pauw, laureaat van een uitzonderlijke lichting.

Na een uitvoerige selectie die vorige zomer werd ingezet en de afgelopen dagen werd afgesloten op het Circuit Bugatti in Le Mans werd Ulysse De Pauw weerhouden om te worden opgenomen in het RACB National Team. Vanaf volgend seizoen krijgt de jongeman de opdracht te schitteren in het Frans kampioenschap F4, dankzij de steun van Renault België-Luxemburg.

De finale van het Eenzitterstuurwiel van het RACB National Team werd deze dinsdag en woensdag afgewerkt op het Circuit Bugatti in Le Mans. Aan het stuur van een F4 van de Auto Sport Academy werden de zes finalisten geconfronteerd met heel gevarieerde omstandigheden.

“Deze jonge kerels bleven nochtans heel rustig bij de steeds wisselende omstandigheden”, stelde Marc Duez, coach van het RACB National Team. “Ze kregen alles voorgeschoteld, van zware buien tot lichte regenval. Ze reden op een omloop die er eerst droog bij lag, dan weer nat, dan weer doorweekt. Ondanks het indrukwekkende aantal kilometers dat werd afgelegd en de hoge inzet ging geen enkele van de rijders in de fout. Deze editie van het RNT Eenzitter Stuurwiel had een uitzonderlijke lichting.” “Ik kan Marc Duez alleen maar bijtreden”, aldus Bas Leinders, kapitein van het RNT. “De zes finalisten moesten soms op een heel koude piste onderweg. Dat was niet evident, maar het gaf ons wel de gelegenheid heel wat bij te leren. Dit jaar lag het niveau heel hoog, maar ondanks de inzet bleef de sfeer tussen de deelnemers steeds uitstekend. Hoed af voor iedereen."

Na de deliberatie besloot de jury, bestaande uit Marc Duez, Bertrand Baguette, Bas Leinders en Geoffroy Theunis te kiezen voor Ulysse De Pauw.

“Wat me hier overkomt is eerlijk gezegd heel bijzonder”, stelde de 16-jarige Ulysse, duidelijk onder de indruk van het nieuws. “Deze namiddag had ik de indruk goed te hebben gereden. Ik wachtte vol ongeduld op de deliberatie van de jury. Vanaf nu steek ik al mijn energie in de voorbereiding op het seizoen 2018, om ze de kleuren van het RACB National Team zo goed mogelijk te verdedigen. Het is nu aan mij te bewijzen dat ik het vertrouwen van de jury verdien.”

De jongeman wordt onmiddellijk opgenomen in het RACB National Team en zal in 2018 met de steun van Renault België-Luxemburg het Frans kampioenschap F4 afwerken.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.