Wereldwijde verkoop van de Toyota RAV4 bereikt 10 miljoen exemplaren

De RAV4 behoort daarmee tot de selecte club van Toyota-modellen die meer dan 10 miljoen keer werden verkocht. De samengetelde cijfers voor de uitstekend verkopende SUV hebben eind februari van dit jaar de kaap van 10 miljoen gehaald, gespreid over vijf generaties sinds de wagen in 1994 op de markt kwam.

Als wereldwijd verkocht Toyota-model is de RAV4 sinds zijn introductie steeds beter geworden. Hij lag niet alleen aan de basis van het marktsegment voor een nieuw soort compacte, wendbare, recreatieve SUV, maar is sindsdien de norm gebleven, met verkoopcijfers die nieuwe hoogtes hebben bereikt.

In 2019 was de RAV4 niet alleen de beste verkochte SUV ter wereld, maar ook de op drie na best verkochte personenwagen. Noord-Amerika is veruit de sterkste markt, met meer dan een half miljoen verkochte eenheden per jaar (535.000 in 2019), gevolgd door Europa (133.000) en China (127.000).
In Europa werden sinds 1994 meer dan twee miljoen exemplaren van de RAV4 verkocht. Het recentste model van de vijfde generatie, dat begin 2019 op de markt kwam, heeft opnieuw een jaarrecord neergezet van meer dan 130.000 exemplaren.

Dit jaar kent het RAV4-assortiment een belangrijke evolutie met de introductie van de nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid, waardoor klanten nog meer mogelijkheden krijgen om volledig elektrisch te rijden, met nul uitstoot en nul brandstofverbruik.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws