Toyota wijzigt naam

Toyota Motor Corporation (Toyota) heeft aangekondigd dat haar Europese onderzoeks- en ontwikkelingsbasis, TOYOTA Motorsport GmbH (TMG), haar bedrijfsnaam heeft gewijzigd in TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH (TGR-E).

TMG werd aanvankelijk in 1979 opgericht als Andersson Motorsport GmbH in Keulen, maar veranderde haar naam in TMG in 1993, toen het een volledige dochteronderneming van Toyota werd.

Naast de betrokkenheid van het bedrijf bij motorsportactiviteiten, die het sinds de oprichting heeft uitgevoerd, heeft het bedrijf de afgelopen jaren zijn werk met de GAZOO Racing Company (GRC) uitgebreid door de expertise en ervaring die het in de motorsport heeft opgedaan over de hele wereld toe te passen. De wijziging in de bedrijfsnaam weerspiegelt de nauwere relatie met GRC.

In de toekomst zal TGR-E blijven fungeren als hub voor de motorsportactiviteiten van Toyota in Europa, waarbij het samenwerkt met GRC vanuit zijn basis in Keulen Duitsland, en zich bezig houdt met activiteiten zoals het leveren van motoren voor auto’s die deelnemen aan zowel het FIA World Endurance Championship ( WEC) en het FIA World Rally Championship (WRC), en helpen bij het ontwikkelen van de GR Supra GT4.

TGR-E zal ook de kennis en expertise die het door zijn motorsportactiviteiten in de loop der jaren heeft opgebouwd, gebruiken bij de ontwikkeling van productieauto’s, en zo bijdragen tot het creëren van steeds betere auto’s.

Akio Toyoda, president van Toyota Motor Corporation, reageerde op de naamswijziging:
“De absolute missie om deel te nemen aan de motorsport is winnen. Daarom moet TGR Europe een team van professionals zijn dat winnende werken produceert. Om te blijven winnen, moeten we dingen steeds beter en beter maken, ongeacht de omstandigheden. Ons team zal doorgaan met het maken van steeds betere auto’s hier in Keulen, Duitsland, om te winnen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws