Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over ‘40 jaar Audi Quattro‘. In ons verslag van toen werd hoofdzakelijk aandacht geschonken aan de diverse competities waarin het merk met de vier ringen actief was. Uit dat verslag groeide volgend idee.

Hoe zou het zijn om een Quattro te kunnen beleven? In feite een moeilijke vraag want zo overdreven veel exemplaren zijn er in ons landje niet actief geweest. Wellicht de meest bekende naam die de Quattro de sporen gaf is Marc Duez, maar er waren er nog. In de rallycross, ergens begin jaren ’80, François Monten … maar in de rally was er ook nog Guy Grammet, de papierhandelaar uit Vilvoorde die een vaste waarde was in de nationale rally in 1985 en 1986. Degene die Grammet in die tijd navigeerde was Eric Van Bourgonie en bijgevolg getuige van op de eerste rij. Wij namen telefonisch contact op met Eric en wat bleek … voor ieder aangedreven wiel werden er een kwartier verhalen en anekdotes uit de kast der wilde Quattro-jaren gehaald.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie

“Nadat ik jaren met Jos Boon diverse nationale en provinciale overwinningen en titels had behaald was ik eigenlijk mijn afscheid van de sport al beginnen voor te bereiden toen ik plots de vraag kreeg van Guy Grammet om samen met hem nog een seizoen de nationale rally’s te betwisten. Maar na een paar minuten was de beslissing al gevallen,” lacht Eric die verder ronduit vertelt over zijn ervaringen met het ‘monster uit Ingolstadt’. En dat ‘monster’ in kwestie was dus een Audi Quattro, eentje uit de ateliers van Lionel d’Hondt. “Grammet had een carrosserie van een Quattro kunnen kopen, een versterkt en tevens nagelnieuw exemplaar uit de werkhuizen van Audi zelf. De ombouw naar volledig startklaar ‘rallygeweld’ werd dan in Oostende uitgevoerd,” laat Eric weten.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie – LD Fotostudio

“Om je een kleine anekdote mee te geven … op het einde van het seizoen zijn Guy en een mecanicien op bezoek geweest in de fabriek en bijgevolg ook op de sportafdeling van Audi. Tijdens de rondleiding door bureau’s en werkplaatsen passeerden ze langs een soort van verzameling van beschadigde of gecrashte Audi’s, wagens die total loss waren gereden tijdens een of andere rally of test. Op dat moment ziet één van de twee een beschadigde radiotor grill van een Quattro in dat puin liggen. Hij raapt deze op en stelt vast dat deze veel lichter is dan de originele grill. De ingenieur die hun vergezelde laat weten dat betreffend onderdeel zo’n 5000 Bef. kost. Nu is dat €125, maar in die tijd was 5000 Bef. veel geld. “Neemt u het gerust mee,” laat de ingenieur weten. Tot zover de officiële steun van Audi Sport (lacht). De radiator grill in kwestie bleek een carbon of kevlar exemplaar te zijn dat afkomstig was van de wagen van Stig Blomqvist.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie – Olivier Delhez

Nu we toch over budgetten bezig zijn, de vooras en de ophanging samen kostten zo’n 250.000 Bef. en de achteras en de versnellingsbak ook nog eens zoveel. Onze Audi stond prachtig in de livery van het Ijsboerke. Op financieel gebied werden de kosten gedragen door zowel de ijsfabrikant als door het afvalverwerkingsbedrijf van Grammet zelf. We kregen teamkledij voor de mecaniciens, knappe raceoveralls, nog wat kledij allerhande alsook dikke winterjassen. Zelf had ik als een soort van sponsoring Hella meegebracht, je kent ze ongetwijfeld wel, de verstralers die in de jaren ’70 en ’80 immens populair waren, en niet alleen op rallywagens. Onze Quattro was dus voorzien van zes zulke grote verstralers, een machtig zicht. En dit gezegd zijnde heb ik dus een oud indianenverhaal dat Ijsboerke miljoenen Belgische franken in ons team zou gepompt hebben de wereld uit geholpen,” lacht Eric.

Allee vooruit, de toon is alvast gezet. Maar Eric, het rijden in zo’n Quattro, hoe voelde dat aan?

“Wel, Guy had de Audi al wat langer en had er steeds mee aan kleine provinciale rally’s deelgenomen, maar met de mentaliteit van ‘ik heb een Quattro en nu kan ik iedereen en alles de baas’, daar had ik toch wel wat moeite mee. Je moet weten, in elke klasse, of dat nu provinciaal, nationaal of internationaal is, overal zijn er gasten bij die zeer snel gaan en dat was toch wel een gegeven waar rekening mee gehouden moest worden. Onze eerste nationale rally was voor Guy ook wel even schrikken toen we zagen dat we op minuten gereden werden door meerdere Porsches, o.a. door die van een piepjonge Gaban. Of bijvoorbeeld een José Lareppe, ook een kerel die aan het stuur van zijn Ascona kon draaien.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie

Nu, het specifieke rijgedrag, eigen aan de Quattro, dat heeft Guy wel moeten leren hoor. Zo liet hij in het begin het differentieel aan staan en dat ging dan goed tot aan de eerste bocht want dan ging de Audi gewoon rechtdoor. Guy had bijgevolg moeten leren dat het differentieel pas in werking gezet werd wanneer er door modder of sneeuw gereden moest worden, maar niet diende om de ganse rally mee te rijden. Nu, één van de meest hilarische momenten die we met de Quattro mochten beleven was in 1985, tijdens de rally van Brain-le-Comte. Door te snel door de bocht te gaan missen we die uiteraard. De wagen botste met de neus op een talud en werd achteraan omhoog gekatapulteerd, daar bestaat trouwens ergens een mooie foto van. Dus een deel van de benzine ging mee de uitlaat in en voor je het wist stond de hele graskant in lichterlaaie. Guy dacht dat de wagen in vuur stond en ondertussen was ik maar aan het roepen dat hij moest doorrijden. Ja, dat waren tijden met zo’n Gr. B Quattro.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie

Dat doet mij er trouwens aan denken, we reden niet altijd met een Gr. B. In 1986 kregen we de kans om met een Audi 80 Coupé Gr. A. de Boucles de Spa te betwisten en Guy had het rijden met een 4×4 ondertussen helemaal onder de knie. En ja, het mag gezegd worden, de omstandigheden toen waren zeer goed voor de overgebleven vierwielaangedreven wagens. Maar helaas, in al zijn overmoed heeft Guy, uitgerekend in de showetappe op een kunstmatig aangelegde jump, deze zo hard genomen dat het oliecarter de slag niet heeft kunnen verwerken en een spijtige opgave was dan ook het gevolg. Ook Olivier Thange in een door FINA gesponsorde Audi overleefde dat jaar de Boucles niet. Het waren heel andere tijden dan nu, maar die Quattro, daar heb ik in feite maar één woord voor … ‘fenomenaal’. Nadien kregen alle Gr. B’s vierwielaandrijving, maar Audi was wel de eerste. Het accelereren, man, dat bleef maar duren, daar kwam bij wijze van spreken geen einde aan, om nog maar over de grip te zwijgen. Het leek wel of die wagens zich vastbeten in de ondergrond,” aldus Eric.

Foto met dank aan Eric Van Bourgonie

“Nog een laatste kleine ervaring als het nog even mag … het kon nog sneller weet je! Als één van de mede-organisatoren van het Europees rallycross kampioenschap in Arendonk in 1987 heb ik het voorrecht gehad om te mogen meerijden in de Audi Sport Quattro S1 van de Zweed Olle Arnesson. Olle was in die periode, samen met Matti Alamäki en Martin Schanche, één van de drie toppers in de rallycross en hij kwam enkele weken voor de eigenlijke wedstrijd publiciteit maken. De hele pers was daar voor een aantal demoritten en je raad het al natuurlijk, ook ik mocht enkele rondjes meedraaien op het Glosso circuit. Die wagen, dat was pas een monster, ik heb er geen andere woorden voor, maar die wagen tartte maar nu eens echt alle wetten van de fysica … ongelooflijk,” besluit Eric.

Eric, vanwege RallyandRaces, bedankt voor het gesprek, we hebben er van genoten.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws