• Home
  • Kroniek/Interview

Top 15 in de Wallonie voor Barbier, maar wel extra kosten voor in Ieper te starten.

Philip Barbier trok afgelopen weekend ten strijde tegen een meute R5-bolides en snelle WRC’s tijdens de rally van Wallonië. Na een beredeneerde rally slaagde hij er in zijn Mitsubishi op een 13e plaats algemeen neer te planten.

Tevreden na de driedaagse in en om Jambes?

“Wallonië is heel goed meegevallen. Tijdens de openingsproef vrijdagavond, op de bekende Naamse Citadel, besloten we meteen een hoog ritme aan te snijden. Dat zorgde er voor dat we in de tweede rit een elfde plaats algemeen lieten noteren, en we die twee openingsproeven als dertiende konden afsluiten. Zaterdag was een tegenvaller toen het eigenlijk de hele dag door bijna regende. We besloten geen risico’s te nemen en een beredeneerde wedstrijd te rijden, weliswaar aan een goed tempo. Het zorgde er voor dat we na het lange zaterdaggedeelte op een 16e plaats geklasseerd stonden, wat dus helemaal niet slecht was. Met nog acht klassementsproeven voor de boeg zondag, en in droge omstandigheden, wilden we toch nog enkele plaatsjes oprukken. We gingen jagen op de Waal Collignon, die onze hete adem in de nek voelde maar door te diep een bocht aan te snijden lek reed en zo enkele minuten verloor. Door een sortie en technische problemen moesten nog enkele mensen de handdoek gooien, zodat we uiteindelijk als dertiende werden afgevlagd. Schitterend om dit te verwezenlijken tussen zo’n sterk deelnemersveld. Ik wil dan ook meteen een grote ‘dank u wel’ gooien richting Philcars, voor de schitterende assistentie, en naar rallyrijder Andy Lefevere, samen met zijn mecanicien Pedro ongelooflijk goed op de hoogte van de Evo10, en die me op een geweldige manier bijstaan met raad en daad.”

En nu richting Ypres Rally?

“Natuurlijk zou ik dolgraag nu Ieper op mijn programma zetten. Maar er moet me toch iets van het hart. Het hele seizoen door kunnen wij voor het Belgisch kampioenschap rijden met bio-ethanol benzine, geleverd door de firma Gutts, in samenspraak met de Belgische autosportbond. Maar nu zegt de Ieperse organisatie dat zij een Europese proef zijn en deze benzine niet toelaten. Wat wil zeggen dat ze ons op extra kosten jagen. Om die andere mengeling toe te laten moeten we onze wagen weer herprogrammeren, moet er een andere bride op de turbo, wat al vlug 1000 tot 1.500 euro kost. Ofwel maakt Ieper deel uit van het BK, en laten ze dit ook toe. Ofwel distantiëren ze zich als Europese proef van het nationale kampioenschap, en weten we als rijder meteen waar we aan toe zijn. Ik hoop alsnog dat de mensen van Superstage hun fout inzien en ons en de mensen van Gutts toelaat op hun wedstrijd. Stel dat alle vaste kampioenschaprijders eens zouden wegblijven in de kattenstad om die reden?”

Door Dirk Titeca.
Foto's: Lorenz Deschuyttere.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.