• Home
  • Kroniek/Interview

Benny Aeck mikt op klassenzege in ORC-rally: “Genoeg tweede plaatsen verzameld!”

Na een moeilijke seizoensaanhef hopen Mitch Van Oplynes en co-piloot Benny Aeck in de ORC-rally eindelijk eens met een klassenzege te kunnen pronken.

“Het seizoen zit voor ons tot op heden nog in de startblokken,” aldus Benny Aeck. “Tot op heden reden we slechts 2 rallysprinten. In Moorslede hadden we al meteen pech door rond te gaan in de eerste ronde, wat ons een verlies van tien seconden opleverde en ook een mooie plaats in het klassement. Uiteindelijk werden we toch nog knap derde in onze klasse en 47e algemeen. Vervolgens trokken we naar de Monteberg, waar we ook al in de eerste ronde een fout maakten. We schoven even rechtdoor en kwamen met de voorwielen van onze Peugeot vast te zitten in een gracht. Met een goede halve minuut tijdverlies als balans. Toch wisten we in de drie resterende ritten nog op te klimmen naar een 4de stek in de klasse.”

En nu aan de vooravond van de ORC-rally?

“Met de ORC zijn we aan onze eerste echte rally dit jaar, waarin een foutje toch iets beter kan worden recht getrokken. We zijn enorm op gebrand op een goed resultaat, wat voor ons eigenlijk een eerste klassenzege zou moeten betekenen. Als team is het ons nog nooit echt gelukt en ondertussen reden we toch al 16 wedstrijden samen. De dichtste ereplaats was al meer dan ons deel en ook nu zal het niet simpel zijn om op te boksen tegen vaste waarden als Luc Diet en wat nieuw jong opkomend talent. Na de rally van Wervik midden juni zullen we een balans opmaken in functie van het kampioenschap, waarna we gaan beslissen wat de verdere plannen zijn. Uiteraard mikken we dit jaar terug op een nieuwe titel en een zo mooi mogelijk eindresultaat.”

Hoe zou je Mitch omschrijven als piloot?

“Mitch Van Oplynes is een zeer goede piloot die reeds voldoende bewees aan een stuur te kunnen draaien. Hij kan echt het maximum uit de wagen halen en zeker de limieten gaan opzoeken. Maar van alle rally’s die we samen reden hebben we tot nu toe nog maar éénmaal de finish niet gehaald en dat kwam dan nog door mechanische problemen. De wagen wordt dan ook altijd in prima conditie afgeleverd door het team van Samaey Motosport.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (www.fotolorenz.be)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.