• Home
  • Kroniek/Interview

Patrick Mylleville wil geen risico nemen in Wervik.

“Ieper is kortste koers van heel kampioenschap”

In de rally van Wervik komt Patrick Mylleville vooral aan de start om zijn sponsor Motul te plezieren. De focus ligt twee weken nadien in de Geko Classics Ypres Rally, waarin de Porsche-rijder punten wil scoren voor het kampioenschap.

“Wervik zie ik niet echt als een voorbereiding . We rijden al een heel seizoen, zodat we niet echt zonder competitieritme zitten. Het is de bedoeling dat we op een vlotte manier de finish halen, en gezien het sterke deelnemersveld zal een stekje dicht tegen de top-vijf al een degelijke prestatie zijn.”

Ieper is veel belangrijker?

“In Ieper zouden we graag eveneens een stek binnen de eerste 5 versieren. Op papier lijkt dit heel moeilijk haalbaar, gezien het toch wel sterke deelnemersveld. Maar je weet nooit hoe een wedstrijd uitdraait. Vorig seizoen vielen we met een halve seconde verschil net naast het podium, dus wie weet zit dit er in 2016 wel in. Het zal heel moeilijk zijn de prestatie anno ’15 te evenaren, laat staan te verbeteren. Bovendien moeten we er ook rekening mee houden dat de Geko Classics Ypres Rally met zijn amper 130 km aan klassementsproeven de kortste rally is van het volledig Belgisch kampioenschap. Wat toch wel te betreuren valt.”

Je staat tweede in het BK. Speelt dit mee?

“Eenmaal aan de start spookt dat kampioenschap toch altijd door je hoofd. Een titel of een ereplaats halen doe je vooral op regelmaat. Het gaat niet op om te mikken op een paar uitschieters en dan de rest van de wedstrijd aan de kant moet staan toekijken. Ik denk dat Dirk Deveux voor de eerste plaats in de titelrace outstanding zal zijn, maar ik wil toch de voorlopige tweede plaats die ik heb met hand en tand verdedigen. Robin Maes zal zeker een te duchten tegenstander zijn, net zoals streekgenoot Stefaan Prinzie.”

Door Dirk Titeca.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.