• Home
  • Kroniek/Interview

Christophe Merlevede hoopt op een probleemloze rally in Wervik en mikt op het podium.

Christophe Merlevede kreeg dit seizoen met de BMW M3 al ruim zijn deel van de pechkoek te verteren. Nu hoopt hij dat alle problemen verholpen zijn en hij voluit zijn kans kan gaan in de rally van Wervik.

Is Wervik voor jou een test naar Ieper toe?

“Persoonlijk vind ik Wervik een heel mooie rally. Ik rijd er heel graag en wil dan ook voluit gaan voor het podium bij de Historics. Het zou natuurlijk een ideale opsteker zijn om twee weken nadien de Geko Classics Ypres Rally aan te snijden. Daar maken we ons geen begoochelingen naar resultaat toe. Onze ervaring in deze wedstrijd is nog haast nihil te noemen, en dit speelt toch wel een grote rol in de debatten. Vorig jaar, bij ons debuut in deze Europese klassieker, namen we een goede start en klokten na de eerste dag op een tweede plaats af. Maar in al onze geestdrift donderden we op de tweede dag van de baan en meteen zat de wedstrijd er voor ons op. Dit was hoogstwaarschijnlijk wel te wijten aan een deel ervaring dat ontbrak. Nu willen we zonder stress en zonder enig doel aan de start komen, wat ons misschien zal helpen.”

Dit seizoen kreeg je al ruim je deel van de pechkoek te verteren?

“We hopen inderdaad in de komende weken om vooral zonder technische problemen te kunnen rondtoeren. Alle rally’s waar we dit jaar aan deelnemen belandden we vroegtijdig in het opgeverspark. Een vers gereviseerde motor die warm liep, olieverbruik, altijd was er ergens een reden dat we de handdoek moesten gooien. Normaliter zijn al deze problemen nu opgelost, en in die zin kan Wervik ook als een goede test aanzien worden.

Als alles meezit plannen we na de zomervakantie nog deelnames aan twee nationale rally’s, namelijk de Omloop van Vlaanderen in Roeselare en de East Belgian Rally in de Oostkantons.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (www.fotolorenz.be)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.