• Home
  • Kroniek/Interview

Christophe Lagache start in moderne rally Ieper, Wervik moet voor het juiste ritme zorgen.

 Christophe Lagache was de laatste jaren een vaste klant op de deelnemerslijst van de Ieperse Historic rally. Met het toelaten van de groep M-wagens zag de Reningelstnaar de kans schoon om eens van start te gaan in het moderne gebeuren. Wervik moet zorgen voor het juiste ritme.

Een Opel Ascona in het moderne stuk van de Ieperse rally is ongewoon?

“We kozen inderdaad voor de Kenotek Ypres Rally omwille van het feit dat we voor een ietwat grotere inschrijvingssom gewoonweg veel meer kilometers mogen rijden. Alleen al op vrijdag moeten we zeven klassementsproeven afhaspelen, tegenover de historics slechts twee. Dat maakt al een behoorlijk verschil en zorgt ervoor dat het de moeite is om op vrijdag je rallypak aan te trekken. Het was gewoonweg een unieke kans die we niet wilden laten liggen.” 

Toch neemt deze deelname ook een deel van het budget in?

“Natuurlijk moet je dan extra kosten maken, zoals het aankopen van de verplichte FIA-banden, maar voor ons loont het hoe dan ook de moeite. Enig resultaat stellen we zeker niet voorop, aankomen zou al een hele prestatie zijn. En ons vooral amuseren.

Ik kijk er zeker ook weer naar uit om eens voor mijn ouderlijk huis te passeren. Het is al van 2010 geleden dat we dit nog eens deden, gezien de laatste jaren de oudjes kp Dikkebus niet meer aandoen.”

Wervik wordt dan ook een wedstrijd zonder risico’s?

“Wervik zullen we vooral gebruiken om onze Opel Ascona nog eens aan een laatste test te onderwerpen, zelf in het ideale ritme naar Ieper te kunnen toegroeien en vooral ook omwille van het feit dat ik het gewoonweg een leuke rally vindt. Maar we gaan echt geen risico’s nemen om, indien het faliekant afloopt, dan de handdoek te moeten gooien voor de Europese klassieker in de kattenstad.

In Wervik zal Sandy Deroo (Langemark) me begeleiden als co, in Ieper zal dit net zoals vorig jaar Wesley Keyngnaert (Moorslede) zijn, zodat ik steeds kan rekenen op ervaren mensen naast mij.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (www.fotolorenz.be)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.