• Home
  • Kroniek/Interview

Alain Vermeulen gaat vol voor podium in Ieper. Meteen met het mes tussen de tanden!

Voor Alain Vermeulen was het echt een huzarenstukje om zijn nieuwe BMW M3 klaar te krijgen tegen de start van de rally van Wervik. Aan de resultaten was het wel niet te zien, daar hij als tweede Historic finishte na de ongenaakbare Paul Lietaer en diens Subaru Legacy.

De wagen raakte echt op het laatste klaar?

“We hebben inderdaad flink wat tijd en energie gestoken in het klaarstomen van de nieuwe wagen. Pas donderdagavond draaide de motor voor het eerst, en vrijdagnamiddag rond 15 uur werd de bolide nog naar de technische keuring gebracht. In de rally zelf hadden we haast geen problemen, behalve wat weinig noemenswaardige kinderziektes, die voor een miniem tijdverlies zorgden, en die altijd wel de kop opsteken bij een nieuwe wagen. De tijd die we verloren lag vooral aan de piloot die terug in het goede ritme moest komen. Kortrijk, waar we heel vroeg uitvielen, niet meegerekend, is het toch van Ieper ’15 dat ik nog eens het rallystuur in handen nam.”

Alain Vermeulen mag in Ieper tot de zegekandidaten worden gerekend?

“Ik wil in de Geko Classics Ypres Rally zeker vol gaan voor het podium. Het budget dat zo’n preparatie en een deelname vergt, is niet van die aard dat ik me wil laten veroordelen tot een tweederangsrol. Ik ga altijd om te winnen, maar het zal zeker geen simpele klus worden. En bovendien komen er heel wat jongens met dezelfde intentie aan de start. In 2014 werd ik 3de, vorig jaar tweede, zodat het nu maar logisch zou lijken dat ik op het hoogste podiumschavotje zou eindigen. Maar rallysport is nog altijd een mechanische sport, en pech kan soms in een klein hoekje schuilen.

De rally is natuurlijk wel kort met zo’n 130 km tegen de chrono, maar ik ga hiervoor zeker geen steen werpen naar de organisatie. We mogen blij zijn dat er nog mensen zich de moeite getroosten dergelijke wedstrijden uit te bouwen. Als piloot zal het er op aankomen van in de eerste meters te strijden met het mes tussen de tanden. Daarvoor zal ik zeker kunnen rekenen op de hulp van een ervaren co als Peter Van Laeken.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (www.fotolorenz.be)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.