• Home
  • Kroniek/Interview

Simon en Paul Puype zijn klaar voor nieuw rallyseizoen waar amusement primeert.

Voor de meeste West-Vlaamse rallyteams is de rallysprint van Moorslede komende zondag de seizoensopener. Zo ook voor zoon Simon en vader Paul Puype, die aan de vooravond staan van hun tweede volledig competitiejaar.

Jullie zijn eigenlijk nog relatieve nieuwkomers in de rallysport?

“Vorig seizoen was ons eerste volledig rallyjaar,” aldus Paul Puype. “Aan vorig seizoen behouden we toch enkele mooie herinneringen. Zo herinner ik me nog de eerste kennismaking met de onverharde maaskiezel in de Sezoensrally in Bocholt, wat toch wel een unieke rijervaring meebrengt. Maar ook de afsluiter in Kortrijk stip ik met rood aan, gezien we daar, in heel gladde omstandigheden door regen en modder, bij de Historics als eerste Opel Ascona konden finishen. Een kleine domper op het geheel is toch wel de East Belgian Rally, toen ik samen met Roeland Thijs nogal onzacht in contact kwam met een boom. Maar dat is nu eenmaal iets dat kan voorvallen in de rallysport.”

De doelstellingen voor dit jaar zijn minstens even goed doen?

“Zoals gezegd begint ook voor ons het seizoen zondag in Moorslede. Daarnaast voorzien we in eigen provincie nog te starten op de Monteberg, Wervik, Koekelare en Kortrijk, en buiten de provinciegrenzen staan Bocholt, Kasterlee, East Belgian, terug met Roeland, en Zuid-Limburg op de agenda. Een goed gevuld programma, al is een kampioenschap geen doel op zich. Moest de kans zich voordoen om een titel mee te pikken, dan zouden we dit zeker niet laten. We starten onder de noemer alles mag maar niets moet, en het voornaamste is ons amuseren.”

Het programma lijkt identiek, de wagen blijft ook dezelfde?

“We blijven inderdaad ook trouw zweren aan onze Opel Ascona, die wel wat lichter werd gemaakt en de komende weken nog grotere carburators krijgt. Maar ons toch weer wat extra kracht zou moeten geven.

Rallyrijden met vader en zoon als team lijkt voor velen misschien niet zo simpel. Al blijven verhitte discussies binnen het team Puype uit. Vooraf maken we altijd heel duidelijke afspraken. Zo houdt Simon zich bezig met alles wat de mechaniek betreft, voor mij ligt dan alle administratief werk te wachten, zoals inschrijvingen, sponsors enzovoort. We hebben een heel goede verstandhouding. Weet je overigens dat we ooit nog in dezelfde ploeg speelden in het liefhebbersvoetbal? We blijven elkaar op sportief vlak blijkbaar trouw zweren.”

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.