• Home
  • Kroniek/Interview

Eerste rally als piloot brengt klassenzege voor Kenny Deroo.

Ondanks het feit dat hij al een tiental jaren meedraait in het rallymilieu, was het in de rallysprint van Moorslede de eerste keer dat Kenny Deroo zelf het stuur in handen nam. En met succes.

Het was meteen bingo in de klasse A?

“Vooraf was het me duidelijk dat ik over de snelste wagen beschikte in mijn klasse, maar je voor het eerst piloot noemen is toch iets heel anders. Bovendien ging ik in de eerste ronde, na enkele honderden meters al eventjes de boer op, ging nog eens rond met de Honda Civic, zodat we al meteen op achtervolgen aangewezen waren. Maar ik wilde me niet zomaar bij de feiten neerleggen, en in de tweede rit wist ik een heel scherpe chrono af te klokken, liefst 30 seconden dan de leiders. Waarmee ik al heel wat van de achterstand goed had gemaakt. Vanaf dan had ik zeker het gevoel dat een klassenzege er in zat. En als dat dan nog lukt met je broer Nick als navigator, maakt van deze overwinning misschien net dat ietsje specialer. Van ongeveer mijn tiende droomde ik er al van om ooit eens een rally te rijden. Maar een verlengstuk komt er niet aan dit optreden. We kregen zondag een gunstige kans om deze wagen te huren, maar voor de rest ligt het budget hiervoor te hoog. Op die manier rally rijden is heel duur.”

Dat wil niet zeggen dat je voor de rest van het seizoen aan de kant staat? 

“Ik zal in de komende weken weer met evenveel plezier het zitje van co-piloot opzoeken naast Rik Vannieuwenhuyse, waarmee ik de start neem in alle manches van de Ford Pinto Cup, met onder andere een deelname aan Ieper, en tussendoor ook enkele Waalse rally’s zal rijden. Ook Brecht Hoorne zal ik enkele malen begeleiden dit seizoen in diens nieuwe BMW. En mijn ervaring als rijder zal zeker bijdragen tot het lezen van de nota’s in de komende weken, want je leert heel wat dingen bij waar je anders minder of geen aandacht voor hebt. Hopelijk kan ik nu in de rest van het seizoen deze winning spirit overzetten op mijn piloten.”

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.