• Home
  • Kroniek/Interview

Stefaan Prinzie wint rally van Spa Historic. "Jarenlange ervaring speelt grote rol.”

In de Waalse rally’s zijn de plaatselijke piloten vaak heel moeilijk te vermurwen. In de rally van Spa afgelopen weekend, de tweede manche van het Belgisch kampioenschap, gaf Stefaan Prinzie, samen met echtgenote/co-rijder Sharon Vermeulen, ze echter allemaal lik op stuk.

Een overwinning die hoogstwaarschijnlijk tot tevredenheid stemt?

“Wat me vooral pleziert is het feit dat ik met de nieuwe Ascona 400 als leider de eerste dag kon afsluiten, en alle Historic-deelnemers op droge wegen een handvol seconden achter mij kon houden. Inclusief een topper als Jean-Pierre Van de Wauwer (Porsche), die zich een beetje wegstak achter zogenaamde motorproblemen. In het lange zaterdaggedeelte zaten we in een strijd met drie gewikkeld. Kortrijkzaan Robin Maes, die met de BMW M3 als piloot een echte doordrijver is, donderde van de baan, en bij de andere opponent, zijnde de Waal Sébastien Cuvelier (Ford Escort MK2), hoorden we plots dat hij een herstarter was, na technische problemen op vrijdag, en er nog enkele strafminuten bij zijn tijd kwamen. Wat ons riant aan de leiding bracht, en ons meteen deed besluiten dat we enkel nog moesten uitrijden. In de laatste ronde werd het gas ietwat gelicht, leken de klassementsproeven veel langer dan voorheen, maar moesten we toch alert genoeg blijven om niet naast de weg te belanden. Daarbij speelde onze jarenlange ervaring op deze wegen toch een groot voordeel. Onze Opel Ascona 400 is echt een topwagen, al wil ik niet over de limiet gaan en brokken gaan maken. Maar toch was het nog eventjes schrikken toen in de laatste kilometers de collector het nog begaf. Het minste wat je kan zeggen is dat we deze overwinning zeker niet op een schaaltje werden geserveerd.”

Wordt het kampioenschap een hoofddoel?

“Met deze zege komen we aan de leiding in het Belgisch kampioenschap, en we zouden natuurlijk dolgraag op het einde van het seizoen de tricolore omgorden. Ik verwachtte veel meer van tegenstanders als Dirk Deveux, Patrick Mylleville en Tom Van Rompuy, die om diverse redenen nog weinig of geen punten scoorden. 

De TAC-rally in Tielt is onze volgende uitstap. Tegen kleppers als Lietaer, Vanwijnsberghe en andere plaatselijke rijders zal het quasi onmogelijk zijn om terug primus te worden in het Historic-gedeelte. Maar kampioen wordt je vooral door een grote regelmaat, dus zal het er op aankomen om de nodige punten te scoren. Voor de rest voorzien we deelnames aan alle manches van het BK. Ook de regionale rally van Staden, in onze achtertuin, willen we zeker niet missen, en voor de rest plannen we ook een drietal rally’s voor het Franse onverhard kampioenschap met onze oude Opel Asona. Het wordt nog uitkijken welke rally’s precies, want niet in iedere wedstrijd mogen de Historics daar starten.”

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.