• Home
  • Kroniek/Interview

Top-15 en klassezege voor Pedro Samaey in Tielt: “Mogelijks kiezen voor Critérium.”

Pedro Samaey mocht zeker een ‘tevreden’ achter zijn prestatie plaatsen in de TAC-rally in Tielt. In het kamp van Geluveldnaar Pedro Samaey mocht men na de TAC-rally de champagneflessen ontkurken, gezien hij primus werd in de klasse R3, gekruid met een 14de plaats algemeen in het Critérium.

“Vooraf hadden we helemaal niet stilgestaan bij het resultaat dat we konden halen in Tielt. Het was de bedoeling om gewoon ons eigen ding te doen, en vooral te wennen aan de nieuwe co-pilote Laure Poissonnier, die me voor de rest van het seizoen zal begeleiden. Het klikte van in de eerste meters, ondanks het feit dat de TAC-rally een heel moeilijke rally is. Heel technisch, maar ook heel snel, met veel van die rappe waaiers, ik schat de moeilijkheidsgraad van deze wedstrijd misschien nog hoger in dan die van Ieper. De Ypres rally draait vooral om uithouding, is minder technisch en kun je nog altijd een bepaalde marge inbouwen. In een korte rally als het critérium in Tielt, waar je maar acht proeven voor de wielen geschoven krijgt, kon dit helemaal niet.”

Moet jullie sterken in het vooruitzicht van de rest van het seizoen?

“Eerder al wist ik ook de dichtste ereplaats in de klasse te bezetten tijdens de rallysprint van Moorslede, die ik wat aanzag als opwarmer voor Tielt. Samen met Laure wordt het nu inderdaad uitkijken naar de rest van het programma, dat nog helemaal niet vast staat. Misschien doen we wel een aanpassing en gaan we meerdere proeven betwisten van het Belgische kampioenschap Critérium, wat betekent dat we heel wat nieuwe parcours gaan ontdekken, zoals de Sezoensrally in Bocholt en de East Belgian in Sankt-Vith. Maar daar heb ik absoluut geen schrik voor. Vast staat wel dat we terug aan de start komen in Ieper, al was het maar als groot dankwoord aan onze vaste sponsor Feys-Pattyn, die ons sedert meerdere jaren blijft steunen.”

Je blijft ook trouw zweren aan Peugeot? 

“Ons strijdros is en blijft onze eigen Peugeot 207. Enerzijds een logische keuze, gezien ik de wisselstukken verdeel in ons land voor Peugeot-België. Maar anderzijds is het een heel betrouwbare wagen, en zijn de technische problemen heel schaars te noemen. Naar normen valt het onderhoud ook nog relatief mee. Bovendien ben je ook niet de zoveelste in de rij die dergelijk model aan de start brengt. Meestal zijn we bijna de enigen die een dergelijke 207 voorrijden. En daarmee val je ook al voor een stuk op."

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.