• Home

Dries Deprez vanaf Bocholt terug co-piloot.

Ter gelegenheid van de shortrally van de Monteberg nam hij nog even zelf het stuur in handen, maar vanaf komend weekend neemt Dries Deprez weer zijn vertrouwde plaats in als co van Jo Muylle in de Citroën C2.

Jullie trekken al een tijd samen op?

“Komend weekend zal het in Bocholt net twee jaar zijn dat ik team vorm met Jo. Via een oproep op de sociale media zag ik dat hij een co-piloot zocht en de zaak was vlug beklonken. We hebben in de Sezoensrally dus al wat ervaring, maar het zal er ook dit jaar voornamelijk op aankomen om uit te rijden en wie weet, ons eens te meten met de jongens die met hetzelfde niveau van wagen rondtoeren. Samen reden we intussen al enkele nationale rally’s, waarbij de East Belgian Rally mij vooral zal bijblijven als een heel pittige wedstrijd. In de buurt van Sankt-Vith tref je een dermate gevarieerd parcours aan, dat er voor de bijrijder een karrenvracht nota’s wachten en dat de piloot veel techniek in de armen moet hebben.”

Op de Monteberg nam jij echter zelf plaats achter het rallystuur?

“Ik was daar vorig jaar al mee bezig, maar de auto waarmee ik toen plannen had raakte niet klaar, zodat alles in het water viel. Daarom verschoven we het idee naar dit jaar, maar toen bleek de bolide plots verkocht. Maar na een telefoontje met Jo werd algauw beslist dat ik de vertrouwde Citroën C2 kon huren, om er samen met mijn vriendin Evy Vangheluwe aan de start te staan. Het was echt een keileuke belevenis, en het resultaat stond helemaal niet primordiaal. We zagen het overigens als een soort jubileum, want het was net twee jaar geleden dat we elkaar hebben ontmoet op de Monteberg. Voor mij was dit zeker een optreden dat voor herhaling vatbaar is.”

Na Bocholt wordt dan reikhalzend uitgekeken naar Ieper?

“Zowel voor Jo als ik wordt dit een stoute kinderdroom die werkelijkheid wordt. Ik groeide op in Dikkebus, en zag de rally voor eigen deur passeren. We zijn er ons terdege van bewust dat dit zowel mechanisch als fysisch een pure uithoudingsslag wordt. En alles wat de klassementsproeven betreft zal nieuw zijn voor ons. Maar we kijken er echt naar uit. De week voordien gaan we op zaterdag 17 juni met alle supporters en sympathisanten echter nog eens samen aan tafel zitten in de Ieperse Familiekring voor onze maaltijd. De steak-friet met groentjes wordt overigens klaargemaakt door collega-rallyrijder Steven Dolfen.”

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.