• Home
  • Kroniek/Interview

Vader en zoon Puype klaar voor een goed gevuld rallyseizoen.

Meedraaien in de klasse ...

Na een schuchtere aanloop vorig jaar, mikken Simon en Paul Puype dit rallyseizoen op iets meer. De hoop is er om mee te draaien met de toppers in hun klasse.

Jullie zijn nog niet zo langs bezig?

“Ons debuut kwam er in 2015, toen mijn zoon Simon aankondigde dat hij wilde een auto bouwen om rally te rijden” reageert Paul, die de taak van co-piloot op zich neemt. “De Opel Ascona was heel goed om ons alle finesses te laten leren, en we kijken dan ook met een tevreden gevoel terug op onze deelnames in Bastenaken, de Monteberg, Wervik en Koekelare. Kortrijk stond normaal ook op ons programma, maar we moesten verstek geven door een kapotte motor.”

Natuurlijk wil je dan een stapje hogerop?

“In de winterperiode werd onze bolide grondig onder handen genomen. We zorgden voor een nieuwe motor, en ook versnellingsbak, ophanging en remmen werden vervangen. Zodat de Opel een stuk beter zou moeten zijn dan verleden jaar. Niet dat we ambities hebben om aan de top mee te draaien, maar wat wedijveren in de klasse moet volgens ons nu zeker tot de mogelijkheden behoren. Als alles meezit moeten we toch in staat zijn punten te scoren voor het West-Vlaams en het regionaal kampioenschap, door deelnames aan Moorslede, Monteberg, Wervik, TBR, Staden, Oudenaarde, Koekelare en Kortrijk. Tussendoor plannen we ook nog te starten in de Sezoensrally in Bocholt, gezien we eens willen proeven van een wedstrijd op een uniek traject, het vele onverhard met de maaskiezel. Daarnaast stap ik ook nog in de kuip bij Roeland Thijs, die ons veel helpt, en mij vroeg co te zijn in twee criteriumproeven, namelijk Omloop van Vlaanderen en East Belgian Rally. We hopen alvast een goede start te nemen in Moorslede komende zondag. Dat zou niet alleen zorgen voor een positieve noot voor de rest van het seizoen, maar zou een dankbaar gespreksonderwerp kunnen zijn op ons komend rallycafé, midden april in de voetbalkantine van Eendracht Jonkershove. Tegen de cote a l’os avond begin juli in Langemark kunnen we hopelijk al wat pronken met enkele trofeeën.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (FotoLorenz)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.