• Home
  • Kroniek/Interview

Bram Fonteyne terug op rallytoneel verschenen na inactiviteit van 18 maanden.

Een van de mensen die zijn opwachting maakte in de rallysprint van Moorslede, was Bram Fonteyne. Door wat technische problemen met de Volvo 240 kon hij echter niet voluit zijn kans gaan. Geduldig weer opbouwen, zo luidt de boodschap.

We hoorden lang de naam Bram Fonteyne niet?

“Je moet rekenen dat ik anderhalf jaar niet meer achter het rallystuur zat. Eind 2014 besloten we om alles van onze bestaande Volvo 240 over te bouwen in een nieuwe kas, na een zware sortie in de Omloop van Vlaanderen. 

Maar we doen dit alles met een groepje vrienden in onze vrije tijd. Zoveel mogelijk alles zelf doen betekent ook dat je hier en daar wel wat euro’s kan uitsparen. Natuurlijk kun je er dan geen limiet op kleven wanneer de wagen exact zal afgewerkt zijn.”

Moorslede was dus eigenlijk een grote test?

“In Moorslede startte ik, zonder een resultaat voorop te stellen, vooral om uit te kijken naar de eventuele problemen die de kop gingen opsteken. We wisten dat de versnellingsbak het gevoeligste onderdeel was van onze ‘Zweed’ en dat bleek al vlug, toen we al in de eerste rit problemen kregen met derde en vierde versnelling. Geen probleem, de assistentietijd was ruim genoeg om een nieuwe bak te monteren. De tweede rit werkten we feilloos af, maar in de derde proef was het weer van dat. Naar het einde toe hadden we enkel nog eerste en tweede. De mecaniciens gingen nog maar eens de bak wisselen, en in de laatste klassementsproef konden we dan meteen ook onze beste tijd van de dag laten afklokken. Uiteindelijk finishten we in de top-15, maar zonder de problemen moesten we zeker een plaatsje bij de top-7 kunnen versieren. Van buitenaf ziet de wagen er hetzelfde uit, behalve dat we nu rondtoeren met een vierdeurs. Maar voor mij is het toch een groot verschil qua rijstijl. Het voelt aan als een heel andere auto, en het is dan ook zoeken naar de juiste rempunten, het schakelen en vooral de late remzones goed inschatten.”

Hoe ziet de toekomst er uit?

“Ik mankeer voor het ogenblik nog een mix van een deel ervaring en routine. Gaandeweg zal dit wel loslopen en na de Monteberg, kunnen we dan misschien al eens wedijveren in Wervik. Tweede eindigen bij de Historics zal er zoals in 2014 wel niet inzitten, maar met een ervaren co als Marc Vandemoortele aan mijn zijde gaan we onze huid sowieso duur verkopen.  Na Wervik staat enkel nog Kortrijk op de kalender, al kan er naargelang het budget er nog een rally aan worden toegevoegd. Geen Ieper dit jaar voor mij en ook geen BK. Ik wil pas weer aan dergelijke proeven, die toch ook veel voorbereiding en budget vragen, deelnemen als ik me zelf goed voel in de wagen.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere (FotoLorenz.be)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.