• Home
  • Kroniek/Interview

Fredericq Delplace aan het woord over de toekomst

Fredericq Delplace voorstellen aan de rallyfans is niet meer nodig. En misschien kan hij zich dit seizoen nog meer op het voorplan werken, want het is voorzien dat hij in de Ieperse rally start met een Citroën DS3 R5. “Toen Wouter Polfliet me enkele maanden terug het project voorstelde, was het enige dat ik kon uitbrengen ‘wauw’ ”. Het staat vast dat we in de kattenstad kunnen starten met een Citroën DS3 R5, uit de stal van J-Motorsport, eigendom van de in de rallywereld bekende Jourdan Serderidis en Frederic Miclotte. En wat even belangrijk is, twee weken vooraf kunnen we de auto volop testen in de rally van Wervik. Heel belangrijk om in Ieper van in de eerste meters een goed gevoel te hebben. Wouter is als uitbater van een restaurant op de Grote Markt ook een mooi nevenprogramma aan het opzetten, met onder andere een ruim rallycafé op de Markt tijdens de rallydagen. Voor het ogenblik zijn we nog op zoek naar enkele sponsors om het budget rond te krijgen, maar we zijn er van overtuigd dat alles in de eerstkomende weken in kannen en kruiken zal zijn.”

Met welke ambities kom je er aan de start?

“Ons meten met de echte top zal onmogelijk zijn, gezien deze mensen bijna dagdagelijks bezig zijn in dergelijke wagen. Wij willen er voor zorgen dat we meteen in een goed ritme zitten en met echt competitief materiaal ons eens kunnen meten met de betere sub-top. Ook in het gevecht met de betere streekrijders willen we ons woordje meepraten.”

Ieper 2015 was er eentje om snel te vergeten?
“Vorig jaar was Ieper inderdaad een tegenvaller. Toen huurden we een Renault Clio bij het Franse tuninghuis Chazel. Mensen die overigens heel fair werken, maar die hier aankwamen met een bolide puur afgesteld voor hun kampioenschap. Op de hobbelige wegen in de Westhoek voelde ik meteen dat de ophanging niet was afgesteld voor deze rally. Bij manier van spreken had ik enkel de tijd om de gordels en de zetel af te stellen en dan te starten. Na enkele proeven verdwenen we even van de baan, konden wel onze weg verder zetten maar kwamen aan de finish met twee lekke banden. Terwijl we maar één reservewiel bij hadden. Dus meteen ‘game over’. Daarom vind ik het zo belangrijk om met de Citroën dit jaar vooraf te kunnen kennis maken in Wervik. Bovendien hebben de mensen van J-Motorsport ook veel meer ervaring met de Belgische rally’s.”

En de ene verrassing volgt de andere qua rallywagens?
“Naast dit project voorzagen we ook nog een paar uitstappen met de Las Vegas-Historic Porsche. Zo stonden de Monteberg en de Noord-Franse Hoppelandrally op de kalender. Maar toen kreeg ik via Arne Bruneel en de mensen van Degro de kans om uit te pakken met de ex-Snijers Porsche. Een onuitgegeven kans die je nooit mag laten liggen. Bovendien zal ik die wagen ook prepareren.

Door Ieper zullen we dit seizoen niet starten in de rally van Wallonië. Maar in het najaar willen we zeker ook nog enkele wedstrijden betwisten met, naast de Porsche, ook onze Suzuki S1600.”

 Foto Suzuki: Foto Lorenz

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.