• Home
  • Kroniek/Interview

Steve Bécaert finisht zesde in TAC-rally Tielt, de ervaring van de co speelt een grote rol.

Algemene tevredenheid in het kamp van Steve Bécaert, die een mooie zesde plaats kon in de wacht slepen in Tielt, na kleppers als Freddy Loix, Kris Princen en Vincent Verschueren. In de laatste twee proeven zette de Poperingse transporteur zich nog eens recht om merkgenoot Bert Coene achter zich te houden.

Een deugddoend resultaat?

“We waren echt supercontent. Om onze kansen gaaf te houden in het kampioenschap hoopten we vooraf toch stiekem op een top-10 plaats. Onze ambities hadden al een flinke duw gekregen toen we in Spa in het opgeverspark terecht kwamen door een kapotte versnellingsbak. Wat meteen ook een flinke hap uit ons budget nam om deze te herstellen. Door deze onverwachte uitgave zijn we niet meer zeker van het volledig kampioenschap te kunnen rijden. Maar we hopen door de goede prestatie op enkele extra sponsors die ons wel in onze plannen kunnen steunen.

Met co-rijder Nico Beernaert had ik tijdens de verkenningen al vastgesteld dat Tielt geen simpele opgave was. Op de gladde wegen wordt ieder foutje meteen verrekend. In de eerste ronde waren we gestart met een te zachte bandenkeuze, zodat de Mitsubishi steeds uitbrak in de waaiers. In de tweede ronde kozen we dan voor een harder rubber, maar deze kregen dan niet snel genoeg de juiste temperatuur.  In de twee laatste omlopen waren we dan wel voorzien van de juiste banden. Met nog twee proeven te gaan stonden we nog vier seconden achter merkgenoot Coene. Toen we echter aan de start stonden op Schuiferskapelle, begon het te regenen en wij hadden geopteerd voor slicks. Dankzij de ervaring van Nico konden we toch voluit gaan en waren bij de aankomst zelfs 19 seconden sneller dan Bert. En hadden ze Hans Weijs jr. niet moeten inlichten net voor de start van de laatste proef dat wij een fikse remonte hadden ingezet, dan was mogelijks zelfs de vijfde plaats nog haalbaar geweest. Maar we zijn dik tevreden met onze 6de plaats.”

En nu op naar de volgende proef?

“Nu trekken we inderdaad naar de rally van Wallonië eind april, voor mij terug een totaal onbekende factor qua parcours. Maar het is een wedstrijd uitgesmeerd over drie dagen, waarbij de mechaniek het ook moet houden. Zonder grote problemen en aan ons eigen tempo, en met de supernota’s van Nico in het oor, moeten we mogelijks weer in staat zijn om ons in de top-10 te nestelen.”

Door Dirk Titeca.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.