• Home
  • Kroniek/Interview

Kris D’Alleine wil aan de zijde van Dirk Deveux voor zijn kans gaan in BK Historic. De titel in Ieper zou mooi zijn.

Kris D’Alleine finishte aan de zijde van Limburger Dirk Deveux als derde Historic in de TAC-rally in Tielt. Gezien hun voornaamste concurrenten de handdoek moesten werpen, deden zij een goede zaak voor de titelstrijd.

Met de glimlach op het gezicht over de eindmeet?

“We mogen zeker tevreden zijn met ons resultaat. Natuurlijk gingen we voluit voor eindwinst in de rally, maar Tielt is geen simpele rally. Zelfs als het niet geregend heeft blijft het een superglad traject, waarbij de minste fout wordt afgestraft. Naar keuze van de banden is dit dus heel moeilijk. Toen we in derde ronde wat ongekende probleempjes kregen met de motor van de Ford Escort, en we intussen al de opgave hadden vernomen van onze rechtstreekse tegenstrevers voor het kampioenschap, zijnde Robin Maes en Pieter-Jan Maeyaert, besloten we eieren voor ons geld te kiezen en zo te gaan voor de nodige punten. Wat ons uiteindelijk lukte met een mooie derde plaats. Niet zo simpel als je weet dat er met bijvoorbeeld Lietaer, Stouf, Vanwijnsberghe, Vandenberghe en Vermeirsch toch flinke kleppers aan de start kwamen. En dat het ook alsmaar moeilijker worden om te wedijveren met de ‘youngtimers’ zoals de recente Historics genoemd worden. Denken we daarbij maar aan de Sierra Cosworth, de Subaru Legacy en de BMW M3. Dirk is ook op zoek naar een Sierra, maar deze zijn helaas niet of heel moeilijk te vinden.”

En hoe ziet de rest van jullie seizoen er uit?

“Na een minder 2015, waarbij we veel mechanische problemen kenden, hopen we nu dus op een kentering. Alleen mag er niet zoveel gebeuren, want de rally’s volgen elkaar in sneltempo op. Tussen Tielt, Wallonië en Bocholt is er telkens maar drie weken. Stel dat je ergens moet wachten op een wisselstuk, dan kunnen je kansen al gehypothekeerd worden. Nu we zien wel hoe het evolueert, en kijken gewoon rally per rally. Het zou mooi zijn mochten we zekerheid krijgen over de titel op het eindpodium van de Ypres Historic, in mijn eigen dorp Boezinge. Maar dat hangt van heel veel factoren af, zowel bij jezelf als bij de tegenstanders.”

Door Dirk Titeca.
Foto: Lorenz Deschuyttere.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.