Hamilton slaat terug met zege in China

Lewis Hamilton heeft de overwinning gepakt in een boeiende Grote Prijs van China, dankzij een perfecte strategie in wisselende weersomstandigheden. De Brit reed van start tot finish op kop, terwijl Sebastian Vettel dit keer vrede moest nemen met de tweede plek, na tijdverlies in het verkeer na een vroege pitstop. Man van de race was toch Max Verstappen, die vanop P16 naar de derde podiumplek reed.

(foto: Daimler Press)

Bij de start lag de baan er nog vochtig bij en het hele veld vertrok op intermediate banden – op Carlos Sainz na, die de gok waagde om op slicks te starten.

Hamilton hield gemakkelijk de leiding bij de start, voor Vettel en Ricciardo – die voorbij Raikkonen kwam. Halfweg de eerste ronde werd Lance Stroll van de baan getikt door Sergio Perez. De Canadees bleef in de grind steken en dus was er een virtual safety car nodig. 

Verschillende rijders, waaronder Vettel, maakten van de situatie gebruik om droogweerbanden te laten monteren. De race was maar amper terug vrijgegeven of Antonio Giovinazzi crashte met z’n Sauber op het rechte stuk, bijna op dezelfde plek waar de Italiaan gisteren ook al in de muur klapte. De baan lag vol brokstukken, waardoor dit keer de echte safety car nodig was. Dat was het signaal voor de rest van het veld om eveneens slicks te gaan halen. Bottas maakte op z’n nieuwe banden meteen een spin en verloor veel plekken.

Wanneer de race werd herstart ging Hamilton nog steeds op kop, maar Ricciardo was nu tweede. Verstappen passeerde Raikkonen voor de derde plek en wist even later ook z’n teamgenoot met een strakke actie voorbij te gaan. 

Vettel – die tijd had verloren door de situatie – was vijfde nu en duidelijk sneller dan heren voor hem, maar had even tijd nodig om Raikkonen te passeren. Met Ricciardo had hij niet veel later minder werk en met een knappe inhaalactie buitenom ging de Duitser naar P3. 

Vettel reed naar Verstappen toe, die zich in de fout liet dwingen en zich verremde in de hairpin. Vettel stootte door naar P2, Verstappen zocht de pits op voor nieuw rubber. De Nederlander was meteen een stuk sneller en dus moest ook de rest opnieuw binnenkomen.

Eens dat gebeurd was hield Hamilton een voorsprong van 7 seconden over op Vettel. Die wist de Ferrari-rijder niet meer dicht te rijden, waardoor Hamilton voor de vijfde keer de Chinese Grote Prijs kon winnen.

Verstappen werd derde, al moest hij op het laatst nog uitkijken voor Ricciardo. Raikkonen kwam als vijfde aan, voor Bottas – die de schade wist te beperken.

Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Sergio Perez en Esteban Ocon maakten de top 10 compleet.

Geen van beide McLarens haalde de finish. Stoffel Vandoorne viel uit met motorproblemen, terwijl Alonso’s aandrijfstang het begaf.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.