Eindelijk raak voor Thierry Neuville!

Het is eindelijk gelukt. Thierry Neuville heeft in Corsica zijn eerste overwinning van het seizoen gescoord in het wereldkampioenschap rally. Onze landgenoot kwam op de slotdag niet meer in de problemen.

Foto: Hyundai Motorsport.

Na de opgave van Kris Meeke en enkele problemen voor Sébastien Ogier kwam Neuville zaterdag aan de leiding van de Tour de Corse. In plaats van op zondag tijdens de lange proef over 50 kilometer te controleren, ging de Belg met zijn Hyundai in de aanval en zo won hij die klassementsproef ook nog eens.

De Power Stage over 10 kilometer, gewonnen door Jari-Matti Latvala (Toyota), vormde geen probleem meer voor Neuville die zo revanche pakt voor de nederlagen in Monte-Carlo en Zweden. Dit had eigenlijk al zijn derde zege van het seizoen moeten zijn, maar nu heeft hij zijn uitschuivers toch enigszins goedgemaakt.

Foto: Hyundai Motorsport.

Ogier finishte uiteindelijk op bijna een minuut en hield slechts een seconde over op de tweede Hyundai, die van Dani Sordo. Toyota-rijder Jari-Matti Latvala en de Citroën van Craig Breen vervolledigden de top-5. Ogier blijft WK-leider, terwijl Neuville nu de derde plaats bekleedt.

Tijdens het laatste weekend van april staat de volgende manche op het programma in Argentinië.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.