Kortnieuws met onder meer NASCAR en Laurens Vanthoor.

Naast Formule 1 en het BK en wereldkampioenschap rally stond dit weekend uiteraard nog veel meer autosport op het programma. We blikken even terug op de actualiteit.

Foto: Facebook Anthony Kumpen.

NASCAR Whelen Euro Series

In Valencia ging een nieuw seizoen voor de NASCAR Whelen Euro Series van start. In Elite 1 won Borja Garcia beide wedstrijden, terwijl Stienes Longin in de eerste race debuteerde met een knappe tweede plaats. Tijdens de tweede race kwam hij er niet aan te pas, maar herstelde Anthony Kumpen zich wel van een opgave tijdens race 1 om uiteindelijk als vierde te finishten tijdens de tweede reeks.

In Elite 2 waren de overwinningen voor Thomas Ferrando en Ulysse Delsaux en noteren we top-5-klasseringen voor Eric De Doncker en Guillaume Dumarey.

FIA WTCC

Tiago Monteiro scoorde met zijn Honda de pole tijdens het openingsweekend voor het World Touring Car Championship in Marrakech. Hij verzilverde die pole tijdens de Main Race, maar tijdens de openingsrace ging de overwinning verrassend naar de Chevrolet van Esteban Guerrieri.

IMSA

Na Daytona en Sebring hebben Jordan en Ricky Taylor met hun Cadillac in Long Beach nu ook de derde manche voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship gewonnen. Laurens Vanthoor behaalde met zijn Porsche een derde plaats in GT, nadat de leidende Corvette in de laatste bocht geblokkeerd werd in een kettingbotsing. De tweede Corvette van Tommy Milner en Oliver Gavin won uiteindelijk de klasse. Marc Goossens kwam na een zware trainingscrash voor zijn teamgenoot Renger van der Zande niet in actie. Jan Heylen werd vijfde in GT Daytona, waar de overwinning naar de Mercedes van Gunnar Jeannette en Cooper MacNeil ging.

12H Red Bull Ring

De Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3R van Alfred en Robert Renauer en Daniel Allemann won op de Oostenrijkse Red Bull Ring de eerste uitgave van de 12-uursace die deel uitmaakt van de International Endurance Series.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.