WEC: Toyota pakt de pole!

Toyota bevestigde deze namiddag tijdens de kwalificaties voor de 6 Hours of Silverstone de goede vorm tijdens de vrije trainingen. Voor het eerst sinds 2013 kon de Japanse constructeurs nog eens beslag leggen op de volledige eerste startrij. 

Conway, Kobayashi en nieuwkomer Lopez waren net geen drie tienden van een seconde sneller dan hun teamgenoten Buemi, Davidson en Nakajima. Al was het spannend want Conway zag zowaar zijn snelste tijd geschrapt voor het niet respecteren van de track limits.

Porsche kon niet beter doen dan de tweede startrij, de regerende wereldkampioen met startnummer 1 van Jani, Lotterer en Tandy was een tik sneller dan de zusterauto van Bernhard, Bamber en Hartley.

In LMP2 zette G-Drive Racing de trend van vorig seizoen verder met een nieuwe pole positie voor Rusinov, Thiriet en Lynn. Zij krijgen morgen de Signatech Alpine van Lapierre, Menezes en Rao naast zich.

GTE-Pro werd een spannende strijd met liefst drie merken in de top drie. Het was uiteindelijk de Ford van Priaulx, Tincknell en Derani die de Ferrari van Rigon en Bird wist te kloppen. De derde tijd was voor de Aston Martin van Thijs, Sorensen en Stanaway.

In GTE-Am zagen we opnieuw een pole voor de Aston Martin van Dalla Lana, Lamy en Lauda, zij krijgen morgen de Ferrari van Flohr, Castellaci en Molina naast zich op de eerste rij.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.