Volledig Porsche podium in Spa 400

De Porsches 911 Cup domineerden de eerste editie van de Spa 400, in het kader van de Hundred Series by BGDC.  Met drie stonden ze vooraan op de startgrid in Spa-Francorchamps en met drie zijn ze vooraan geëindigd in de race. 

Polesitters Fred Bouvy en Vincent Despriet gingen met de #27 lange tijd aan de leiding, tot de auto plots stilviel in Les Combes.  “Ik was even voordien zonder benzine komen te staan, net voor ik de pitlane inreed, maar ik raakte alsnog aan de box”, legt Bouvy uit. “Op een Porsche is er een veiligheid die voorkomt dat de motor in zo’n geval vastloopt. Die veiligheid bleef aanstaan toen mijn teamgenoot weer vertrok en de auto kwam dan plots tot stilstand aan de Combes. De auto werd teruggesleept, we konden het probleem snel oplossen en enkele seconden later reden we weer mee. Echter er ging net iets te veel tijd verloren om de zege alsnog binnen te halen.”

De zege ging daardoor naar Wim Meulders, Rik Renmans en John De Wilde in de #232 Porsche, met 2 ronden voorsprong op Bouvy en Despriet. De Porsche 991 Cup #233 van Verhoeven/Van Parijs/Vanneste completeerde het podium. 

Tom Van Rompuy, Steve Vanbellingen en Erik Qvick haalden het podium net niet met hun nieuwe MARC BMW M2 V8, na een een drive through en oponthoud met een nukkige motorkap.

De vijfde plek – en zege in D2 – was voor de Renault 21 Turbo van René, Xavier Danneels en Michel Gilot, voor de RXC Domec van Jean-Marc Bourdouch, Yves Morel en Philippe Daniels.

Volledige uitslag (PDF)

 

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.