Wie wint de tweede wedstrijd van het FIA World Rallycross Championship?

Komend weekend gaat de volgende manche voor het WK rallycross van start. In het stadje Montalegre zullen de WRX-piloten strijden voor de overwinning van de Bompiso World RX of Portugal.

De winnaar van de World RX of Barcelona Mattias Ekström gaat als leider van start, maar hij zal de zege zeker niet cadeau krijgen. Met 22 piloten op de deelnemerslijst zijn er kandidaten genoeg. Wie weet zal Timo Scheider zijn topvorm kunnen bevestigen of zorgen de piloten van het Hoonigan Racing Division Team voor de eerste overwinning in 2017. Vorig jaar begon het WK rallycross in Portugal en toen stond tweevoudig wereldkampioen Petter Solberg op de bovenste trede van het podium.

Naast de vaste rijders, komen er vier piloten bij in Portugal. De twee Euro RX-deelnemers Rene Muennich en Martin Kaczmarski komen zich eens meten met de top van de rallycross. Muennich zal met zijn Seat Ibiza Supercar het hele Europese kampioenschap afwerken, met daarnaast enkele World RX-rondes. Verder zien we Gregoire Demoustier, die voor de tweede maal zal deelnemen met de Peugeot 208 WRX van het DA Racing Team. De Portugees Joaquim Santos is klaar voor een goed resultaat in eigen land.

Openingsmanche Euro Super1600

Regerend kampioen Kristian Szabó begint komend weekend aan zijn titelverdediging in Super1600. Bij het Volland Racing Team zal Szabó de Let Artis Baumanis al teamgenoot krijgen. Beide rijden ze met een Skoda Fabia. Jussi-Petteri Leppihalme keert terug naar Set Promotion om samen met de Rus Timur Shigaboutdinov te strijden voor de hoogste podiumplaats. Ook mogen we Ulrik Linnemann niet vergeten, want hij greep vorig jaar maar net naast de titel. Linnemann won dit jaar al de BK rallycross in Mettet voor zijn collega’s van het Europese rallycrosskampioenschap. Natuurlijk zullen er veel supporteren voor de Portugees Mario Barbosa die dit jaar met een Ford Fiesta van start gaat.

Deelnemerslijst: World RX en Euro RX Super1600 

Sterkte bezetting in RX2

Er is veel interesse in het kampioenschap waar onze Belg Guillaume De Ridder aan deelneemt. Naast de kampioen van 2016 Cyril Raymond komen de inschrijvingen voor RX2 goed binnen. Hier alvast enkele namen: Sandra Hultgren, William Nilsson, Tanner Whitten, broer en zus Andreas en Jessica Bäckman, ex-rally piloot Vasiliy Gryazin (Rusland) en nog een aantal nog aan te kondigden piloten. Het RX2-kampioenschap bestaat uit zeven wedstrijden: Mettet in België, Lydden Hill in Engeland, Hell in Noorwegen, Höljes in Zweden, Trois-Rivières in Canada, Lohéac in Frankrijk and Cape Town in Zuid-Afrika.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.