Keert ook Andreas Mikkelsen terug naar het hoogste WRC-niveau?

Sébastien Ogier trok naar Ford, Jari-Matti Latvala koos voor Toyota maar Andreas Mikkelsen is tot op de dag van vandaag nog steeds de enige voormalige VW Polo WRC-rijder die nog geen zitje heeft kunnen bemachtigen binnen een WRC-team, maar daar zou in de loop van de komende dagen wel eens verandering in kunnen komen.

Komende vrijdag kruipt Mikkelsen achter het stuur van een Hyundai i20 Coupe WRC voor testen van het team voor de rally van Portugal. Of hij ook effectief aan die rally zal deelnemen blijft afwachten.  Het management van Mikkelsen zit in ieder geval niet stil. Er zijn reeds onderhandelingen geweest met Toyota, Hyundai en Citroën. Een overeenkomst om hem op de deelnemerslijst voor Portugal te zetten wordt binnen dit en een week bekend gemaakt.

Het vermoeden was thans dat Mikkelsen bij Toyota in zee zou gaan als vervanger voor Juho Hanninen omdat deze laatste toch al heel wat problemen kende sinds de start van dit seizoen. Maar de aangekondigde test bij Hyundai zorgde mogelijks voor wat wrevel.

Wat er ook van zij, we zullen nog even moeten wachten om te weten te komen hoe de vork nu juist in de steel zit en wanneer de Noor terug naar het WRC komt en voor welk merk hij gaat uitkomen. 

Maar … stel dat … Mikkelsen het team van Neuville, Sordo en Paddon vervoegt en Hyundai volgend jaar vier wagens inzet.

Foto's Mikkelsen (Facebook Andreas Mikkelsen), foto Neuville: Hyundai Motorsport.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.