WEC: FIA en WEC verlengen hun overeenkomst.

Jean Todt, president van de Fédération Internationale de l’ Automobile (FIA) en Pierre Fillon, president van de Automobile Club de l’Ouest (ACO) hebben een verlenging van hun bestaande overeenkomst tot 2020 getekend. Hierdoor zullen de 2 organisaties blijven samenwerken in de organisatie van het World Endurance Championship.

Foto: ACO.

De formele ondertekening van de documenten vond plaats in het bijzijn van de internationale media tijdens de eerste wedstrijd van het WEC 2017 op het circuit van Silverstone. Tijdens de daaropvolgende persconferentie over het huidige succes van het WEC werden Jean Todt en Pierre Fillon vergezeld door Sir Lindsay Owen-Jones, president van de FIA Endurance Commision.

Jean Todt (president FIA): “Ik ben zeer tevreden met de verlenging van de overeenkomst waarin de ACO promotor is van het FIA WEC. Uithoudiingswedstrijden zijn een essentieel onderdeel van de geschiedenis van de autosport. Ik kijk dan ook vooruit naar de voortzetting van de sterke samenwerking tussen de FIA en de ACO.”

Pierre Fillon (president ACO): “ Toen we in 2011 de samenwerking met de FIA aankondigden waren en veel mensen zeer sceptisch. Ik denk dat we vandaag na 5 zeer succesvolle jaren mogen zeggen dat deze samenwerking een groot succes is. We hebben een zeer sterk kampioenschap en de mensen van de ACO en de FIA werken samen op een constructieve manier. Ik wil dan ook Jean Todt bedanken voor het vele werk dat hij gedaan heeft om dit kampioenschap op te starten. Het was dan ook een groot plezier om, namens de ACO, de verlenging van deze overeenkomst te ondertekenen.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.