Voor Audi en EKS zijn het momenteel drukke tijden

Mattias Ekström heeft nog maar net de ‘World RX of Hockenheim’ gewonnen of de volgende wedstrijd staat al voor de deur en dat wordt deze in Mettet.

Ekström kan een record vestigen want niemand heeft tot nu toe vier wedstrijden op rij gewonnen. Na zijn titel van wereldkampioen en die van team kampioen zou zeker dit ook nog op zijn palmares willen schrijven.

Het circuit Jules Tacheney ligt Mattias en zijn Audi S1 Quattro wel, want vorig jaar was hij nog de winnaar. Ook zijn teamgenoot bij EKS is geen onbekende op de winnaarslijst van de World RX of Belgium. Toomas Heikkinen won in 2014 en 2015 de wedstrijden, toen aan het stuur van een Volkswagen Polo. Het circuit is anders dan de meeste andere circuits, veel uitdagender ook en zeker op technisch vlak altijd weer een uitdaging.

(Toomas Heikkinen in 2015 tijdens World RX of Belgium)

EKS team staat momenteel op de tweede plaats in het team kampioenschap achter het PSRX Volkswagen Sweden team. Ook hun derde rijder staat aan de start, de Let Reinis Nitiss die zijn 560pk sterke Audi S1 Quattro tot in diens tweede finale wil brengen.

We zullen zien of Mattias Ekström geschiedenis schrijft of het iemand anders is die de World RX of Belgium wint. Op het einde van komend weekend weten we alvast meer.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.