Mettet klaar voor World RX of Belgium

Het zijn drukke dagen voor de heren van het FIA World Rallycross Championship. Met drie wedstrijden in de maand mei wordt het hard werken. Afgelopen weekend in Duitsland, komend weekend in België en twee weken later in Engeland. Natuurlijk is het voor ons uit kijken naar de WK-wedstrijd in eigen land, dit weekend tijdens de Coyote World RX of Belgium.

Kan François Duval opnieuw stunten?

Zoals eerder gezegd zal onze François Duval aan de start verschijnen met een Albatec Racing Peugeot 208 Supercar. Wie weet kan hij zoals vorig jaar opnieuw een plaats in de finale veroveren. Ekström, Solberg, Loeb en consoorten zijn alvast gewaarschuwd. Ook Michael De Keersmaecker zal deelnemen aan het WK rallycross in België. MDK rijdt dit seizoen het European Rallycross Championship. Naast de vaste piloten en onze Belgen zien we ook Gregoire Demoustier (Peugeot 208 WRX), Guerlain Chicherit (Renault Clio) en Euro RX-piloten Martin Kaczmarski (Ford Fiesta) en Tamas Karai (Audi A1) aan de start.

De Super1600-klasse is volzet

De klasse Super1600 heeft dit jaar een beperking van dertig wagens. De wedstrijd in België heeft dit aantal bereikt. Tijdens de eerste ronde in Portugal stond Ulrik Linnemann op de eerste plaats. Na een spannende finale won hij voor Shigaboutdinov en de kampioen Szabó. Maar na afloop werd Timur Shigaboutdinov bestraft met een tijdstraf van vijf seconden en dit voor een serieuze duw tegen de Skoda Fabia van Szabó. Timur zakte weg naar de vijfde plaats, Artis Baumanis komt hierdoor op de laatste podiumplaats te staan. Al deze piloten zullen ook strijden voor winst in Mettet. Natuurlijk mag Davy Van Den Branden niet ontbreken in Mettet. Met zijn Citroen DS3 zal hij proberen een mooi resultaat te behalen. Van Den Branden krijgt concurrentie van een andere Belg want ook Nick Vanalken start met zijn Volkswagen Polo.

Drie Belgen in de Touringcars

Bij de Touringcars zal de winnaar van de ronde in Barcelona Philip Gehrman opnieuw strijden met Ben-Philip Gundersen (kampioen 2016) voor de overwinning. Steve Volders (Ford Fiesta) zal extra gemotiveerd zijn voor eigen publiek. Hij zal niet alleen zijn om onze Belgische driekleur te verdedigen. Ook Danny De Beuckelaer (Volvo C30) en Florent Hontoir (Skoda Fabia) staan aan de start.

De rallypiloten klaar voor hun debuut in RX2

Voor de deelnemers aan het-RX2 kampioenschap is het de eerste wedstrijd van het seizoen. Met de Fransman Cyril Raymond aan de start, kennen we direct een kanshebber op de overwinning. De RX Lites-kampioen van 2016 zal rijden met een wagen van het Olsbergs MSE Team. Olofsson, Evjen en Syversen zullen het Cyril Raymond niet gemakkelijk maken. Ook de kampioen van Engeland Dan Rooke waagt zijn kans in het RX2. Vorig jaar reed Rooke al de wedstrijd van RX Lites in eigen land. Verder zien we de familie Bäckman aan de start, broer Andreas en zus Jessica reden alvast mee in de RallyX Nordic als voorbereiding.

In deze klasse vinden we en drietal rallypiloten terug. Van Guillaume De Ridder weten we al dat hij zal deelnemen aan vijf wedstrijden van het kampioenschap. Maar hij is niet de enige Belg in RX2, want Ghislain De Mévius verschijnt ook aan de start. Ghislain De Mévius behaalde vorig weekend nog een tweede plaats in BK Rally en dit tijdens de Rallye de Wallonie. Of dit de enige wedstrijd wordt voor Ghislain zullen we moeten afwachten. De Rus Vasiliy Gryazin is ook geen onbekende in de rallywereld. Hij nam deel aan het ERC juniorkampioenschap in 2015. Dit jaar zal Vasiliy het volledige RX2-kampioenschap betwisten.

Dus er zijn piloten genoeg om te supporteren in Mettet. Maar natuurlijk onze Belgen extra hard aanmoedigen en dit op 12 -14 mei! Er zijn nog steeds tickets te verkrijgen op www.mettetrx.com. Naast de World RX is er ook de SRX Cup met Vincent Verschueren die door gaat op 12 en 13 mei.

Deelnemerslijsten:
World RX, RX2 klasse, Euro Super1600 en Touringcars

Timing World RX of Belgium:
Vrijdag 12 mei:

14u45  TouringCar and Super1600 free practice
16u00  Q1: TouringCar & Super1600
17u25  World RX and RX2 free practice

Zaterdag 13 mei:

09u00 Warm-up: TouringCar & Super1600
09u30 World RX & RX2 free practice
11u00 Q2: TouringCar
           Q2: Super1600
           Q1: RX2
           Q1: World RX
13u00 Monster Energy Rig Riot
14u00 Q3: TouringCar
           Q3: Super1600
           Q2: RX2
           Q2: World RX
15u45 Q4: TouringCar
           Q4: Super1600

Zondag 14 mei:

08u30 Warm-up, all classes
10u00 Q3: World RX
           Q3: RX2
11u00 Semi-finals: TouringCar
           Semi-finals: Super1600
12u00 Q4: World RX
           Q4: RX2
13u00 Final: TouringCar
           Final: Super1600
14u30 Semi-finals: RX2
15u00 Semi-finals: World RX
           RX2 Final
           World RX Final
15u50 World RX podium

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.