Blancpain GT Series - Endurance Cup: Ferrari boven tijdens prekwalificatie - Maxime Martin en BMW tweede.

Het leek er lange tijd op dat Maxime Martin bij zijn terugkeer naar de Blancpain GT Series de tabellen zou aanvoeren na afloop van de prekwalificatie. Zijn teamgenoot bij BMW, Philipp Eng, zorgde immers al vroeg in de sessie op een droge baan in Silverstone voor een sterke chrono, deze werd echter in de slotminuten nog nipt verbeterd door James Calado. De thuisrijder zette zo de Kaspersky Ferrari op P1.

De rest van het veld kon niet beter doen daar de sessie enkele minuten voor het einde werd gestopt door middel van de rode vlag. Oliver Morley ging immers van de baan in de Black Falcon Mercedes met startnummer 16. De achtervleugel was zwaar beschadigd, hij probeerde zijn auto nog terug te brengen naar de pits maar kwam uiteindelijk stil te staan op de piste.

Dries Vanthoor (WRT Audi) en Maxime Soulet (Bentley) vonden we bij het afvlaggen terug in de onderste regionen van de top 20, terwijl Bertrand Baguette en zijn teamgenoten in de Attempto Racing Lamborghini niet verder kwamen dan de 49e plaats op 55 auto’s. De kwalificaties morgenvroeg beginnen om 10u45, de wedstrijd wordt om 15u55 Belgische tijd op gang geschoten.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.