Belgen gaan tandje moeten bijsteken in Mettet, Kristoffersson leidt.

Na twee kwalificaties staat Johan Kristoffersson aan de leiding tijdens de World RX of Belgium. Kristoffersson en teamgenoot Petter Solberg hebben vandaag beiden een kwalificatie achter hun naam mogen schrijven en prijken beiden met 95 punten bovenaan de tabellen.

Een zekere Sébastien Loeb heeft aan het stuur van een Peugeot 208 WRX de derde plaats ingepalmd voor Kevin Eriksson en Ken Block. Mattias Ekström staat op de zevende plaats en zal wat extra gas moeten geven wil hij het record breken.

Wie met het rechtervoetje ook wat extra moet gaan duwen zijn onze Belgen want zij kwamen helaas niet echt in het stuk voor. Francois Duvel sluit af op een 15de plaats daar waar de 17de plaats voor De Keersmaecker is.

Willen de heren nog een plaats in de halve finale afdwingen zal er een tandje moeten worden bijgestoken.

In de RX2 domineert Simon Olofsson die beide wedstrijden won. Guillaume de Ridder wist zich tijdens zijn debuut knap te herpakken na een mindere Q1 (17de) want tijdens Q2 ging het hem heel wat beter af met een 4de plaats als resultaat en dat brengt hem op de 9de plaats algemeen. Morgen staan er nog twee kwalificaties gepland en hopelijk schopt de Ridder het dan tot de halve finale.

Vier kwalificaties en vier verschillende winnaars, dat was het resultaat vandaag in de Super 1600 klasse maar Arits Baumanis parkeerde zich op het einde van de dag bovenaan. Voor Davy van den Branden en Nick Vanalken, respectievelijk geëindigd op de 23ste en 24ste plaats in het algemene klassement eindigt hun wedstrijd vandaag al.

Bij de Touringcars was vandaag Ben-Philip Gundersen de beste maar ook onze Belgen Danny de Beuckelare en Steve Volders presteerden sterk. Zij nemen de plaatsen 5 en 7 in en kunnen bijgevolg hopen op de finale. Hetzelfde geldt voor onze andere Belg Florent Hontoir op de 11de plaats.

Morgen staan er voor de World RX en RX2 nog twee kwalificaties, een halve finale en natuurlijk de finale op het progamma. De Super 1600 en Touringcars beginnen dadelijk met hun halve finale gevolgd door de finale. Rond de klok van 16.00 u weten wie zich de winnaar de ‘Coyote World RX of Belgium’ mag noemen.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.