Lamborghini blijft Blancpain GT Series domineren.

Na de eerste race in Monza heeft het drietal Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Christian Engelhart in Silverstone nu ook de tweede manche voor de Blancpain GT Series Endurance Cup gewonnen. Lamborghini blijft het internationale GT3-gebeuren op die manier simpelweg domineren.

Na een eerdere overwinning in Monza en een dubbelzege tijdens de sprintmeeting in Brands Hatch vorige week, was het dus ook in Silverstone opnieuw raak voor het Grasser Racing Team. Het verschil met de HTP Mercedes van Maxi Buhk, Franck Perera en Jimmy Eriksson bedroeg op de meet wel slechts drie tienden van een seconde.

Mercedes vervolledigde ook het podium dankzij een derde plaats voor het exemplaar van AKKA ASP, met Raffaele Marciello, Michael Meadows en Edoardo Mortara aan de knoppen.

Belgen in top-10

Ondanks een lastige kwalificatiesessie behaalde Maxime Soulet met zijn Bentley nog een knappe vijfde plaats algemeen, waardoor hij als eerste Belg over de meet kwam. Ook Maxime Martin vinden we met een zevende plaats met een BMW van Rowe Racing terug in de top-10.

Martin Kodric, Adrian Amstutz en Patrick Kujala zegevierden met hun Barwell Lamborghini in Pro-AM. De AM Cup werd gewonnen door de Rinaldi Ferrari van Pierre Ehret en Rino Mastronardi.

De Endurance Cup gaat op 23 en 24 juni verder met een race over zes uur in Paul Ricard, de generale repetitie voor de Total 24 Hours of Spa.primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.