Kristoffersson beëindigt dominantie Ekström in Mettet.

De Zweed Johan Kristoffersson was de verdiende winnaar van het wereldkampioenschap rallycross in Mettet. Samen met zijn teamgenoot Petter Solberg was hij al sterk tijdens de kwalificaties en ook Petter stuurde zijn Volkswagen Polo Supercar richting de finale om uiteindelijk de laatste podiumplek in beslag te nemen. Timmy Hansen plaatste zijn Peugeot 208 WRX tussen de heren van team PSRX Volkswagen Sweden.

Na de kwalificaties stond Kristoffersson aan de leiding, met winst in Q1, Q3 en Q4. Q2 ging naar de tweevoudige wereldkampioen rallycross Petter Solberg. In de halve finale kwam een snelle Timmy Hansen opzetten, hij won zijn halve finale. Voor zijn collega bij Peugeot Hansen verliep de halve finale minder goed. Sébastien Loeb kwam na de eerste bocht in contact met de bandenstapel en moest met zijn gehavende Supercar achtervolgen.

Wereldkampioen Mattias Ekström was al heel het weekend op zoek naar zijn snelheid van de voorbije wedstrijden. Mattias kon slechts de achtste plaats veroveren na de kwalificaties. Toch wist hij de finale te bereiken, waar hij als vierde eindigde. Zo heeft hij nog steeds de leidersplaats in het FIA World Rallycross Championship met nog drie punten voorsprong op Kristoffersson en veertien op Solberg.

Opnieuw een knappe prestatie voor de heren van MJP Racing Team Austria. Na Timo’s finaleplaats in Barcelona was het dit keer de beurt aan Kevin Eriksson om aan de finale deel te nemen en daarin werd hij vijfde. Bij Team Hoonigan Racing Division kunnen ze tevreden terugblikken op hun wedstrijd in Mettet. Zowel Andreas Bakkerud als Ken Block stonden in de halve finale. Bakkerud mocht van op de tweede start rij vertrekken in de finale, maar kon dit niet verzilveren. Hij viel met zijn Ford Focus RS uit en werd zesde algemeen. De eerste halve finale voor Niclas Grönholm dit jaar. De zoon van ex-WRC-piloot Marcus Grönholm leert steeds bij en dat zie je ook aan zijn snelheid.

Voor de Belgen minder geluk, want met een vijftiende en een zeventiende plaats konden Duval en De Keersmaecker geen halve finale bereiken.

Olofsson de sterkste maar Cyril Raymond wint RX2

Simon Olofsson was de leider na de kwalificaties en won ook zijn halve finale. Tijdens de finale werd hij aan de kant geduwd en zo kon de kampioen van 2016 Raymond profiteren. De tweede plaats was voor de Engelsman Dan Rooke voor Tanner Whitten. Guillaume de Ridder reed direct naar de halve finale tijdens zijn debuut in de rallycross. Hij miste maar nipt een plaats in de finale, want met een vierde plaats mocht Guillaume niet door. De Ridder heeft alvast de snelheid om te kunnen meedraaien met de top. Wie weet zit er wel een podiumplaats in tijdens een van de andere wedstrijden die op zijn programma staan.

Hevige crash voor Artis Baumanis

De finale van Super1600 werd verstoord door een hevige crash van Artis Baumanis. Artis reed tijdens de finale aan de leiding toen hij in de jokerronde over de kop ging. Navickas volgde met zijn Skoda Fabia op dat moment als tweede en won zo de wedstrijd. Janno Ligur werd tweede en Jussi-Petteri Leppihalme derde. Navickas is de leider in het Europese rallycrosskampioenschap in de Super1600-klasse. Davy Van Den Branden en Nick Vanalken hadden het moeilijk bij de Euro RX Super1600. Ze moesten telkens achtervolgen en kwamen snelheid tekort om bij de eerste twaalf te komen.

Sterke Belgen bij Touringcars

Danny de Beuckelaer, Steve Volders en Florent Hontoir wisten zich bij de Touringcars te plaatsen voor de halve finales in eigen land. Ze moesten alle drie aan treden in dezelfde halve finale. Daar zagen we een knappe start voor De Beuckelaer en Volders, zo mochten ze de hele wedstrijd van start tot finish als eerste en tweede rondrijden. Iedereen maakte zich klaar voor twee Belgen in de finale tot er te horen viel dat Danny de Beuckelaer gediskwalificeerd werd door een lichte duw met zijn Volvo. Alle druk op de schouders van Steve Volders dus in de finale. Volders plaatste zijn Ford Fiesta uiteindelijk op de vijfde plaats voor de Nederlandse Mandy Kasse. De winst ging naar Enerberg, die sneller was dan Braten en Gehrman.

Volgende wedstrijd is over twee weken. Op het circuit van Lydden Hill vindt dan voor het laatst de World RX of Engeland plaats. Op 27 en 28 mei strijden de World RX-, RX2- en Touringcarpiloten voor de overwinningen.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.