Goodwood 2017: 110 jarige jubileum Brooklands Motor Circuit.

110 jaar geleden was er de opening van Brooklands, meteen de geboorteplaats van de Britse Motorsport. Tijdens het komende Goodwood Festival of Speed zal hier ruim aandacht aan geschonken worden, dit met aanwezigheid van auto's en motorfietsen uit die tijd. Pure geschiedenis dus.

Hugh Locke King ontworp Brooklands, trouwens het eerste doelbewust gebouwde circuit op de wereld. Het eerste competitieve evenement ging door op 28 juni 1907, exact 110 jaar later is er op dezelfde dag de opening van het Festival of Speed. Tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ging op dit circuit een van de meest gedenkwaardige sporten door uit die tijd. In samenwerking met het Brooklands Museum gaan er dus heel wat diverse machines uit die tijd aanwezig zijn.

Enkele jaren terug waren wij op bezoek in dit museum, we kunnen het trouwens iedereen aanraden om er een bezoek aan te brengen. Meer info kan je HIER terugvinden.

De specifieke banken aanwezig op dit circuit nodigden uit om snelheidsrecords te vestigen en te breken uiteraard met wagens zoals bijvoorbeeld de Blitzen Benz en de Fiat S76. De eerste Britse Grand Prix die door ging in Brooklands 1926-27 werd gekleurd door een kwartet van fantastische Delage 15S 8's. Een ander hoogtepunt was het ultieme ronderecord gereden door John Cobb met een gemiddelde van 143.44mph, dit in het jaar 1934. 

Helaas kreeg het circuit tijdens de tweede wereldoorlog het serieus te verduren met een blijvende impact tot gevolg. De oorspronkelijke Surrey omloop kon niet meer gebruikt worden als circuit en men moest op zoek naar een alternatief. Spitfire piloot Tony Gaze had voorgesteld aan de president van de Junior Car Club, de Hertog van Richmond, om te verhuizen naar de perimeterbaan van het Goodwood vliegveld. En zo geschiedde, in 1948 verhuisde het Britse motorsport gebeuren naar Goodwood.

De geschiedenis komt terug samen komende maand...we zien er naar uit!primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.