Hamilton onbedreigd naar winst in Spa, Vanthoor wint spannende Blancpain Sprint Cup.

Lewis Hamilton heeft zonder veel tegenstand de Grote Prijs Formule 1 van België gewonnen. In Hongarije behaalde Dries Vanthoor dan weer een mooie overwinning in de Blancpain GT Series Sprint Cup.

Hamilton startte in Spa vanuit pole en leek op weg naar een gemakkelijke zege, al maakte een late safety car-procedure het nog even spannend. Sebastian Vettel veranderde namelijk naar de ultrasoftband, terwijl hamilton op de hardere, zachte compound bleef rijden.

Na de herstart probeerde Vettel het even, maar verder dan de achtervleugel van Hamilton kwam de Duitser niet. Vettel tweede dus, gevolgd door Daniel Ricciardo. De Australiër ging in zijn Red Bull in één klap voorbij Raikkonen en Bottas, die op de plaatsen vier en vijf finishten.

Max Verstappen viel al na een paar ronden uit met mechanische problemen en ook Fernando Alonso kreeg af te rekenen met motorpech. Stoffel Vandoorne finishte zijn eerste thuisrace op de veertiende plaats.

De race werd ‘gekleurd’ door een incident tussen Force India-rijders Esteban Ocon en Sergio Perez, die opnieuw met elkaar in de clinch gingen. Enkel Ocon wist zijn team nog enkele punten te bezorgen.

Blancpain GT Series Sprint Cup

Dries Vanthoor en Marcel Fässler (WRT Audi #5) zetten hun pole om in een overwinning tijdens de Main Race voor de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Hungaroring.

Pieter Schothorst en Jake Dennis (WRT Audi #3) kwamen dankzij een sterke pitstop voor de Grasser Lamborghini #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti opnieuw de baan op en finishten op de tweede plaats. De Lamborghini eindigde als derde, ondanks druk vanwege de Audi van onder meer Robin Frijns.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.