Organisatie van Trimard Classic laat ons proeven van de rittensport.

Rittensport is nu niet meteen iets dat veel op onze site in de kijker komt omdat het voor ons een onbekende tak is binnen de autosport. De mensen van Trimard Classic hebben hier sinds gisteren verandering ingebracht door ons te laten proeven van een schitterende beleving tijdens de eerste Mid Flanders Tour. En dat was vooral hun doel, mensen laten proeven van hun passie.

De organisatie bestaat uit een kern van zeven mensen die reeds ruime ervaring hebben en allemaal lid zijn van de renstal Bryghia Classica, binnen de historic wereld een echt begrip. De ervaring en kennis van deze mensen moet leiden tot een nieuwe proef die volgend jaar in april doorgaat, de Trimard Classic. Maar gisteren was het dus de beurt aan de eerste Mid Flanders Tour, een rit van een goeie 130 kilometer met de start en aankomst op de Zilverberg. Hierbij dienden verschillende systemen gebruikt te worden om de juiste weg te vinden, of niet te vinden…

Met vol goeie moed mochten we starten om 12u50 voor het eerste deel met daarin het gebruik van bol/pijl met meters, ingetekende lijn, pijlenrit, bol pijl zonder meters en puntenrit met vrije route. Ieder systeem heeft zijn regels uiteraard en voor niet getrainde mensen zoals wij was het bij momenten echt wel zoeken naar de juiste oplossing. Komen daarbij de valstrikken opgezet door de organisatie en de letters en/of stempelcontroles die je moet noteren…het is niet te onderschatten.
De rit op zich was prachtig, starten richting Franse grens om zo Heuvelland te dwarsen richting Watou voor een eerste break. Een pittig eerste stuk waar de eerste pijlenrit onszelf in de problemen bracht. We vonden het al vreemd dat we de autostrade op moesten…het was echter de bedoeling van eronder te rijden maar goed…

Na een korte break konden we starten voor deel twee met een leuke verrassing erin. De proef van Reninge uit de 24 uren van Ieper editie 1978. Een editie die gewonnen werd door Tony Pond en Fred Gallagher in een Triumph TR7 V8. Een unieke beleving en op het einde van deze proef echt wel respect voor de teams die dit op snelheid moeten rijden tijdens de “echte rally’s”. Ook tijdens dit tweede deel zaten er valstrikken verwerkt maar we konden deze allemaal ontwijken en reden een feilloos tweede deel. De break was nu voorzien in café "de nieuwe Ruiter".Deel drie bestond uit 15 kilometer en we hadden het gevoel dat we de concentratie hoog gingen moeten houden om het tot een goed einde te brengen. Bij de eerste valstrik reden we echter meteen verkeerd en kregen we een niet voorziene stempel van de vriendelijke Kenneth. Stilte kwam heel even in de plaats van euforie maar al snel herpakten we ons en konden we net voor de finish de laatste valstrik ontwijken. Met een goed gevoel reden we richting de Zilverberg…waar het verdict ging vallen over onze geleverde prestatie.

We hadden ons een klein beetje trimards gevoeld doorheen de mooie Westhoek maar dan wel van het soort dat de weg wel terugvond naar huis! Een ervaring waar we nog veel gaan over praten en die we iedereen aanraden die eens wil proeven van de rittensport. Het is niet evident en achteraf zeg je van ja inderdaad…zo gemakkelijk maar eenmaal bezig moet je op zoveel letten…maar het is zeker haalbaar ook voor mensen zoals wij zonder ervaring.

Wat ons vooral opviel was de passie en vooral de goesting waarmee deze organisatie aan het werken is. We willen hen dan ook van harte bedanken om ons dit te laten beleven, alsook de vrijwilligers die instonden voor de catering en stempelcontroles. We gingen naar huis met de elfde plaats op zak, waar we heel tevreden mee waren maar vooral ook met een avontuur rijker en een heel goed gevoel.

Bedankt Trimard team en alle succes verder in de toekomst met alles wat jullie willen verwezenlijken, op onze steun kan je rekenen.

Wie meer info wil over de Trimard Classic kan alles terugvinden HIER.

All credits naar Tom Hollebeke voor de sfeerfoto's!

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.