WRX: 60 Supercars klaar voor de strijd op het circuit van Loheac.

Op 1, 2 en 3 september zullen de wagens van het FIA World RX Championship aan de start staan voor de World RX of Frankrijk. Het evenement kan rekenen op het maximum aantal inschrijvingen van alle FIA-categorieën. Deze wedstrijd telt ook mee voor het Europese rallycrosskampioenschap. De Super1600 en RX2 zullen ook aanwezig zijn voor hun wedstrijden.

DTM-rijder Nico Müller in een Audi S1 Supercar

De teammaat van wereldkampioen Mattias Ekström in het DTM-kampioenschap, Nico Müller, zal voor het eerst deelnemen aan het World RX. Tijdens de testdagen in het begin van het jaar werd Nico uitgenodigd door EKS, na een weddenschap die gemaakt werd in het DTM-seizoen 2016. Nico had de weddenschap verloren en moest eerst de banden Mattias wassen maar mocht toch achter het stuur van de Audi S1 RX Quattro kruipen. Team EKS zal de handen vol hebben met vier ingeschreven supercars.

De vaste rijders krijgen ook nog vijf extra Franse piloten er bij om de strijd voor de overwinning. Guerlain Chicherit (Renault Clio), Herve “Knapick” Lemonnier (Citroën DS3), Laurent Bouliou, Gaetan Serazin en Emmanuel Anne (allen Peugeot 208).

35 wagens in Euro RX

In Euro RX zien we de rallycrossbroers Pailler op de deelnemerslijst. Zowel Fabien als Jonathan rijden met een Peugeot 208 Supercar en zijn niet de enige rijders die aan de start komen met het Franse merk Peugeot. Ook Nabil Karam en Rodolphe Audran rijden met een 208. De Brit James Grint keert ook nog eens terug naar het European Rallycross Championship, ditmaal met een Mitsubishi Mirage Supercar. Verder nog Firmin Cadeddu (Citroën C4) en David Oliver in een Olymeca Sport Dacia Logan. Leider Anton Marklund zal zijn handen vol hebben. Hij won al twee manches, Robin Larsson won dan weer de race in Noorwegen.

Debuut nieuwe Alfa Romeo MiTo

Het team Tedak Racing zal de Alfa Romeo’s MiTo S1600 klaarmaken voor Davide Medici en Max Vercelli. In totaal staan er tien Franse piloten aan de start in de Super1600-klasse, met onder meer de 16-jarige Damien Meunier die zijn eerste internationale rallycrosswedstrijd zal rijden. Bij Volland Racing brengen ze nog een Skoda Fabia mee voor Rokas Baciuska. Dat team zorgt nu ook al voor het onderhoud van de wagens van kampioenschapsleider Artis Baumanis en 2016-kampioen Krisztian Szabó. Beide heren zullen samen met Leppihalme, Navickas, Shigaboutdinov en Linnemann opnieuw rijden voor de winst in Frankrijk.

Thuiswedstrijd voor Cyril Raymond in RX2

De kampioen van 2016 en huidige RX2-leider Cyril Raymond staat in eigen land aan de start met de Ford Fiesta RX2. Cyril heeft na Canada veertien punten voorsprong op Dan Rooke in het RX2-kampioenschap. Dan is nog op zoek naar budget voor de laatste wedstrijd in Zuid-Afrika. Verder mogen we stilaan Guillaume de Ridder erbij plaatsen als podiumkandidaat, na zijn twee tweede plaatsen. Hij is nog altijd derde in het klassement maar wordt gevolgd door Whitten, Nilsson en Olofsson en dat met maar 17 punten verschil tussen plaats drie en zes. De World RX of Frankrijk is de voorlaatste manche van het seizoen.

De wedstrijd begint op vrijdag met een steeds druk bezochte parade in het centrum van Loheac. Rond 17u30 is er al een vrije training voor de Supercars. Zaterdag worden de kwalificaties voorzien en zondag de finales van alles klassen met om 15u50 het podium van World RX.

Deelnemerslijst: World RX, Euro RX, RX2 en Super1600

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.