WRX: Sébastien Loeb leidt na eerste dag in Lohéac.

Sébastien Loeb reed voor eigen publiek naar winst in Q2, na eerder al een tweede plaats te hebben bemachtigd in de eerste kwalificatiereeks voor het WK rallycross in Lohéac. Johan Kristoffersson deed het omgekeerde en heeft evenveel punten als Loeb (95). De Amerikaan Ken Block plaatste zijn Ford Focus RS Supercar op de derde plaats. Wereldkampioen Mattias Ekström is vierde met evenveel punten als Block (90).

Morgenochtend vinden voor de heren van het FIA World Rallycross Championship Q3 & Q4 plaats. Voor Team Peugeot Hansen is het weekend goed begonnen, want alle drie hun Peugeots 208 Supercar staan in de top tien (Timmy Hansen zevende en Kevin Hansen achtste). De tribunes waren goed gevuld en dankzij de vele Fransen aan de start zat de sfeer meteen goed.

De vijfde plaats was er voor Andreas Bakkerud. De verrassing is toch al Nico Müller, want het is zijn eerste rallycrosswedstrijd aan het stuur van de Audi S1 Quattro geleidt door team EKS. Na pech in Q1 zat er niet meer in dan een voorlopige zeventiende plaats, maar zijn tijden zijn wel veelbelovend. Petter Solberg parkeert zijn Volkswagen Polo Supercar voorlopig op plaats zes.

Spanning en spektakel bij Euro RX

Anton Marklund domineerde de eerste twee kwalificaties in het Europese gedeelte, maar  in Q3 verspeelde hij zijn koppositie en daardoor staat de Noor Thomas Bryntesson op kop voor Tommy Rustad. Marklund moet tevreden zijn met P3. Voor Robin Larsson zal het moeilijk worden om de halve finale te halen, want hij staat momenteel achttiende. De Euro RX-piloten hebben vandaag al drie kwalificaties afgewerkt. Onze Belg Michael de Keersmaecker is twintigste.

Drie keer winst voor Kristian Szabo

In de Super1600-klasse was het telkens dezelfde die bovenaan stond en met drie besttijden achter zijn naam leidt Kristian Szabo de klasse. De Fransman Maximilien voelt zich duidelijk goed op dit circuit want hij is tweede en laat enkele grote namen achter zich. Linnemann doet opnieuw mee voor de overwinning na enkele mindere resultaten en is voorlopig derde.

Raymond, Raymond en nog eens Raymond in RX2

Wie anders dan de thuisrijder Cyril Raymond wint alle drie de kwalificaties in RX2? Er stond geen maat op hem en de anderen proberen op dit moment gewoon te volgen. Een van die anderen is onze Belg Guillaume de Ridder, die opnieuw op koers ligt om de halve finales te halen en wie weet opnieuw een podiumplaats. Zoals een piloot met veel ervaring rijdt hij naar een tweede plaats in de voorlopige tussenstand en dit bij zijn eerste bezoek aan de Franse omloop. Twee van zijn concurrenten laten het afweten want Dan Rooke is slechte negende en Tanner Whitten elfde.

Morgen staan er veel wedstrijden op het progamma met om 15u de halve finales van de World RX, gevolgd door uiteraard de finale. Het weer zal een rol kunnen spelen, want na een mooie dag vandaag wordt voor morgen regen voorspeld.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.