WRX Frankrijk: Vier op een rij voor Johan Kristoffersson.

De Noor Johan Kristoffersson wist opnieuw als eerste te eindigen met zijn Volkswagen Polo Supercar tijdens het WK rallycross in Frankrijk. Het is al zijn vijfde overwinning van dit seizoen. Sébastien Loeb werd gesteund door het publiek tweede en regerend wereldkampioen Mattias Ekström werd derde tijdens de finale op het circuit van Lohéac.

De eerste dag werd afgewerkt onder een stralende zon maar de zondag was het heel wat anders. De hemelsluizen gingen in de ochtend open en het stopte niet tot na de finale. Het parcours veranderde in een modderpoel en voor de rijders waren het moeilijke omstandigheden. Toch bleef Kristoffersson kalm en hij reed van start tot finish aan de leiding in de finale. Petter Solberg werd vijfde na een lekke band in de finale en ziet zijn collega verder uitlopen in de tussenstand met nog drie wedstrijden te gaan.

Heel team Peugeot Hansen in de halve finale

De Peugeots 208 Supercar van team Peugeot Hansen wisten zich allemaal te plaatsen voor de halve finale. Pech wel voor Kevin Hansen, die met een lekke band zijn kansen op een finaleplaats verspeelde. Zijn broer Timmy Hansen plaatste zich wel en werd zesde na problemen met de auto. Gelukkig kon Sébastien Loeb zijn sterke prestaties van de kwalificaties verderzetten en schonk hij het team de beker van de tweede plaats.

De Audi’s van EKS mochten ook naar de halve finales. Debutant Nico Müller had het vandaag moeilijk om geen fouten te maken in de regen en werd zeventiende. Toomas Heikkinen en Reinis Nitiss hadden het voordeel dat ze meer ervaring hebben om in deze condities te rijden maar toch zat een finaleplaats er voor beide heren niet in.  Bij Hoonigan Racing Division zullen ze ook wel tevreden zijn met een vierde plaats voor Andreas Bakkerud. Amerikaan Ken Block maakte een fout in de halve finale en zo stonden er geen twee Fords Focus RS Supercar aan de start in de laatste wedstrijd van de dag.

Timo Scheider haalde de halve finale met zijn Ford Fiesta Supercar maar voor zijn teamgenoot bij MJP Racing Austria Kevin Eriksson was het al voorbij na de kwalificaties.

Thomas Bryntesson winnaar in Euro RX

De Noor Thomas Bryntesson kwam na een goede jokerronde aan de leiding en won zo zijn eerste race van het seizoen in het Europese rallycrosskampioenschap. Alle ogen waren gericht op de Fransman Firmin Cadeddu, die zijn halve finale wist te winnen. De kers op de taart was een derde plaats in de finale terwijl Tamás-Pál Kiss tweede werd in zijn Peugeot 208 Supercar. Leider in het kampioenschap Anton Marklund moest in de finale tevreden zijn met een vierde plaats en vergroot zijn voorsprong in het klassement. Voor Robin Larsson is de titel na een veertiende plaats weg, terwijl zijn concurrenten het veel beter deden. Michael de Keersmaecker werd met zijn Ford Fiesta 23ste.

Cyril Raymond RX2-kampioen 2017, De Ridder tweede

De Fransman Cyril Raymond won alle wedstrijden waar hij aan de start stond dit weekend en is als eerste kampioen in het nieuwe RX2-kampioenschap. Voor ons Belgen waren alle ogen gericht op één man, Guillaume de Ridder. Hij was al sterk gestart door zijn halve finale te winnen en in de finale maakte hij het Raymond knap lastig. Na de jokerronde kwam Guillaume in de buurt van Raymond maar de race was te kort om nog in duel te gaan. Voor De Ridder is het al de derde tweede plaats dit seizoen en hopelijk vindt hij de nodige sponsors om naar Cape Town in Zuid-Afrika af te zakken voor de slotmanche. Er is namelijk nog een kans om het seizoen te beëindigen als vicekampioen. Dan Rooke strandde in de halve finale en is ook nog niet zeker van deelname aan de race in Zuid-Afrika. Vasily Gryazin werd knap derde.

Krisztián Szabó boven in Super1600

Er stond geen maat op Krisztián Szabó met zijn Skoda Fabia in S1600. De Fransen waren in goede doen dit weekend en ook hier was er een uitblinker, namelijk Maximilien Eveno. In zijn bescheiden Citroën C2 dwong hij de titelconcurrenten achter zich en werd hij tweede. De Deen Ulrik Linnemann stond eindelijk opnieuw op het podium (P3). Szabó komt nu naast Artis Baumanis te staan in de tussenstand van het Super1600-kampioenschap.

De volgende wedstrijd is over twee weken in de stad Riga, waar de World RX of Letland wordt verreden. Deze telt ook mee voor het Europese en Super1600-kampioenschap.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.