Opel centraal tijdens succesvolle 3de editie van de 'Memorial' Rally van Looi.

In de zomer van 2015 was het precies 20 jaar geleden dat in Tessenderlo en omstreken de laatste (19de) editie had plaatsgevonden van de toenmalige ‘Internationale Rally van Looi’, in 1976 ontstaan als ‘Nacht Van Looi’. Het groeide uit tot een organisatie met een befaamde jaarlijkse wedstrijd die nationale en internationale bekendheid verwierf, tot er halverwege de jaren '90 een einde aan kwam...

Toch is de sfeer en de uitstraling van die jaarlijkse weekenden bij vele Looienaren en ook in de Belgische autosportwereld nog lang niet vergeten. Het oprichten van de facebookgroep ‘Rally van Looi’ in 2009 zorgde er voor dat enkele oud-bestuursleden terug met elkaar in contact kwamen met het idee om terug iets te organiseren. Zo ontstond er een nieuw bestuur en een nieuwe vzw. Op 15 november 2014 vond er een succesvolle reünie van een 50-tal oud-medewerkers plaats.

In deze zweem van nostalgie, en na het grote succes van de 2 Memorials in 2015 en 2016 met telkens een uitverkocht deelnemersveld en veel enthousiaste toeschouwers wou de organisatie ook dit jaar maar al te graag verder bouwen aan datzelfde evenement.

Wat de ‘Memorial’ Rally Van Looi dit weekend dan ook inhield was een rondrit van goed 100 kilometer, voornamelijk voor look-a-like rally auto’s en sportieve oldtimers en youngtimers, volledig gereden volgens de geldende verkeersreglementen. Het thema wat dit jaar tijdens deze derde ‘Memorial’ centraal stond was het Duitse merk ‘Opel’ met Garage Exelmans van Tessenderlo als steunende partner. De organisatie kreeg het dan ook voor mekaar om enkele ex-piloten die ooit nog de Rally van Looi wonnen in een Opel terug aan de start te brengen van deze rondrit.

Ook RallyandRaces ging door de lens van Bert Driesmans een kijkje nemen. Voor het album ...

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.