Goodwood Revival: een mix van belevenissen en emoties!

Het weekend van 8 - 9 en 10 september hebben we beleefd in een mix van het passionele Italië, historische racewagens, wedstrijden op en over de limiet, feestende mensen, wisselende weersomstandigheden, bekende piloten, prachtige kostuums, overvliegende historische vliegtuigen, … en dat allemaal in Groot-Brittannië. Klinkt vreemd maar we hebben het over Goodwood Revival, een uniek evenement op het Goodwood Motor Circuit. Voor velen het hoogtepunt van het jaar op zowel het sociale als op motorsport vlak. Ook voor ons was het opnieuw een topweekend. Proberen uitleggen hoe de sfeer er is…niet simpel, je moet er gewoon ter plaatse zijn en alles opnemen met al je zintuigen waardoor je van de ene verbazing in de andere komt. Neem daarbij een perfecte organisatie die werkelijk alles voorziet om het jou zo aangenaam mogelijk te maken, wat kan er dan nog misgaan… Een extraordinair evenement, uniek in de wereld, gevuld met theater en een hoogstaande competitie met honderden, soms onbetaalbare, racewagens. Genoeg om drie dagen lang hoogtepunten af te wisselen met drama in een ongewone omgeving.

Ergens in een Italiaans dorp eind jaren vijftig…

De Fiat 500, geboren in 1957, werd in de bloemetjes gezet en hoe. Meer dan 120 exemplaren fleurden op en naast het circuit het beeld op. De sfeer was compleet door het creëren van een Italiaanse straat met het typische taaltje die we met zijn allen kennen, zelfs de ongure figuren van de maffia ontbraken niet… Prachtig zicht als de Fiats hun opwachting maken op het circuit voor een ereronde, een kleurrijk en luid claxonnerend spektakel.Ook Schotland was aanwezig…

Gedurende de drie dagen kon je het tribuut aan het Schotse raceteam Ecurie Ecosse beleven zowel op het circuit als in de paddock. Een team dat opgestart werd door David Murray en gekenmerkt werd door de Flag Bleu kleur van de wagens. Een succesvolle geschiedenis die van start ging in 1951 met merken als Cooper en Connaught om later over te stappen naar Jaguar D-types. Met deze Jaguars behaalden ze grote successen tijdens de 24 uren van Le Mans. Een uniek moment was toen deze wagens de paddock uitreden onder begeleiding van de doedelzakken en tromgeroffel op zaterdag. Het was trouwens de eerste keer dat zo’n groot aantal wagens samen kwamen van het Schotse Ecurie Ecosse team.De wedstrijden op zich…

Op vrijdag staat er vooral “official practice” op de agenda voor de verschillende categorieën. De dag wordt echter beëindigd met de eerste echte race van de Kinrara Trophy. De zaterdag en zondag zit vol wedstrijd actie waarbij echt wel op en over de limiet gereden wordt. Een favoriete wedstrijd aanduiden is moeilijk daar iedere reeks zijn eigen charmes heeft, en in iedere reeks wordt echt wel doorgereden en gevochten voor iedere centimeter asfalt. De meest indrukwekkende reeks is echter de Royal Automobile Club TT Celebration, een wedstrijd voor GT wagens van 1960 tot 1964. In deze reeks vinden we wagens terug van het type AC Cobra, Ferrari 250 GTO, Jaquar E type, Chevrolet Corvette en de Shelby Cobra...indrukwekkende passages die garant staan voor dwarse passages doorheen de lange bochten van het legendarische circuit.

De mensen...

Heel belangrijke factor tijdens dit evenement, iedereen loopt er verkleed bij uit de tijd van toen... Van hippie kledij tot heuse kostuums vanuit de Gregory Peck periode met daarnaast elegante jurken voor de dames. Je waant je echt in die tijd als je rondom je heen kijkt. Wedstrijden zijn hier eveneens aan verbonden om de mooist geklede man en vrouw te verkiezen. Naast de kledij is er ook de sfeer die er hangt, en die wordt mede gemaakt door het goede humeur van iedereen, ja zelfs als de regen met bakken naar beneden komt blijft men er dansen en lachen!

Het circuit...

De hoogdagen in de geschiedenis van dit circuit dateren van 1948 tot 1966 toen de Britse motorsport gedwongen moest verhuizen vanuit Brookland na de oorlog. Na 1966 werd er geen competitie meer gereden voor dertig jaar tot er een restauratie project werd opgestart. Eenmaal dit project werd afgerond ging in 1998 de eerste Revival door. Het ziet er op zich een simpel circuit uit maar niks is minder waar, het is een echte test voor menig piloot, zelfs de ervaren mannen verslikken zich hier soms. Vijf bochten en een chicane...meer is het niet...echter deze staan garant voor heel wat snelheid en wheel to wheel racerij!

De organisatie...

Subliem, perfectie benaderend. 22 kilometer voor het circuit staan de eerste borden richting het evenement, je wordt als het ware begeleid zodat je jou GPS mag uitdoen. Naast het circuit zelf vind je genoeg eet en drinkgelegenheden, sanitaire blokken, informatiestanden, animatie, hulpposten en zelfs een heuse apotheker. Wetende dat dit evenement 150000 bezoekers telt en jaarlijks uitverkocht is...opnieuw indrukwekkend en een absolute aanrader!

De foto's komen er deze week nog aan, hierboven alvast enkele teasers!

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.