World Rallycross Championship klaar voor Letland.

Dit weekend staat er alweer een volgende wedstrijd van het WK rallycross op het programma en dit in de hoofdstad van Letland, Riga. Het wordt ook de laatste wedstrijd voor de heren van het European Rallycross Championship. Ook de deelnemers in Super1600 mogen na Frankrijk aan de bak voor hun voorlaatste wedstrijd.

Kan Johan Kristoffersson er vijf overwinningen op een rij van maken? Hij is de te kloppen man dit weekend, en heeft al een heel kleine kans om wereldkampioen te worden. Kristoffersson heeft momenteel 46 punten voorsprong op zijn teamgenoot bij PSRX Volkswagen Sweden Petter Solberg. Als hij na dit weekend zijn voorsprong kan vergroten tot 60 punten, is hij wereldkampioen met nog twee wedstrijden te rijden na deze in Letland (maximaal 30 punten per wedstrijd). Vorig jaar was de overwinning voor Sébastien Loeb, zijn eerste in het WK rallycross.

Nitiss en Baumanis klaar voor thuiswedstrijd

Voor de twee Letse piloten Reinis Nitiss (Audi S1 Quattro Supercar) en Janis Baumanis (Ford Fiesta Supercar) word het uitkijken naar de talrijke supporters die zich zeker zullen laten horen al zij aan de start staan. Nitiss krijgt opnieuw een collega bij team EKS. DTM-rijder Nico Müller zal opnieuw aan de start verschijnen na zijn debuut op het circuit van Lohéac. Nico zette op zaterdag enkele knappe tijden neer, maar had de pech dat de weersomstandigheden op zondag zeer slecht waren in Frankrijk. Ook voor Alister McRae wordt het zijn tweede wedstrijd in het World RX en dit met de Loco Volkswagen Polo Supercar. Verder komen er naast de vaste waarden nog enkele piloten bij, de Fin Joni-Pekka Rajala (Mitsubishi Mirage Supercar) en de Fransman Hervé Knapick (Citroën DS3 Supercar).

Anton Marklund Europees kampioen?

Het ziet er goed uit voor Anton Marklund, de zweed heeft 18 punten voor op Thomas Bryntesson. Hij kan de titel normaal gezien niet meer kwijtspelen, maar je weet maar nooit in rallycross. Thomas Bryntesson heeft met zijn overwinning in Frankrijk alvast het nodige vertrouwen opgedaan. In totaal staan er 32 Supercars aan de start. Ook hier vinden we extra piloten die willen meestrijden voor de winst. Touringcarrijder Philip Gehrman gaat voor de tweede maal van start met een Supercar, want hij rijdt met een Eklund Motorsport Volkswagen Beetle Supercar, net als de Noor Henning. Martin Kaczmarski gaat van start in Euro RX met zijn Ford Fiesta Supercar, en dit na enkele wedstrijden bij het World RX.

Spannend voor de titel bij Super1600

Met nog twee wedstrijden te gaan in het S1600-kampioenschap zien we Krisztian Szabó en Artis Baumanis aan de leiding met beiden 90 punten. Op de derde plaats staat Ulrik Linnemann met 77 punten. Team Traubergs Motorsport zet twee Renault Twingo’s in voor Arnis Odins en Juris Spikis. Ook de volgende piloten verschijnen aan de start: de Noor Espen Isaksaetre (Peugeot 208), Duitser Sven Seeliger (Ford Fiesta), Hongaar Attila Mozer (Skoda Fabia), Let Martins Lapins (Renault Twingo) en Edijs Oss (Volkswagen Polo). In totaal staan er vijf thuisrijders aan de start.

Deelnemerslijst: World RX, Euro RX en Super1600

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.