Sam Dejonghe zet koers richting Formula E.

Sam Dejonghe krijgt volgend jaar een kans als ontwikkelingsrijder bij Mahindra Racing in het FIA Formula E Championship, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Ook enkele Belgische bedrijven doen hun intrede bij het team.

Sam Dejonghe op de hoogste podiumtrede.

Het team gaat ook een samenwerking aan met twee Belgische bedrijven. Umicore houdt zich bezig met het verbeteren van de baterijen voor het vijfde seizoen en Voxdale is een bedrijf dat gespecialiseerd is in design en engineering.

Simulator

Dejonghe zal als simulator- en ontwikkelingsrijder nauw samenwerken met de ingenieurs van het team en uiteraard geregeld plaatsnemen in de simulator. Een belangrijke rol, zeker omdat de Formula E naar circuits trekt waarop het onmogelijk is om te gaan testen.

Mahindra in actie tijdens de testen in Valencia. (foto FIA Formula E)

Eerder maakte de Vlaming al naam in onder meer de Auto GP en later ging hij zich neerleggen op de GT-, prototype- en toerwagenracerij. In de kleuren van het RACB National Team nam hij de afgelopen twee seizoenen deel aan het TCR Benelux-kampioenschap.

Mahindra behoudt Felix Rosenqvist, vorig jaar derde in de eindstand, en Nick Heidfeld als rijders voor het volgende seizoen in Formula E.

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.