Kristoffersson de winnaar van de eerste World RX of Zuid-Afrika

De wereldkampioen Johan Kristoffersson heeft dankzij zijn overwinning in Kaapstad een record gevestigd en dit met zijn zeven overwinningen in één seizoen van de FIA World Rallycross Championship. Timmy Hansen mocht als tweede mee op het podium. De derde plaats ging naar Mattias Ekström en wist ook de tweede plaats in het eindklassement te veroveren en dit te nadelen van Petter Solberg.

(Foto:  FIAWorldRallycross.com)

Mattias Ekström is vicekampioen 2017

De Zweed wist al zijn achterstand om te buigen in voorsprong na de kwalificaties. Mattias was derde in de stand na Q4 terwijl Petter Solberg pas zevende was en dit door een lekke band in Q2. Beide heren plaatsen zich voor de finale, na een pittig duel en verschillende pitstop strategie, eindigde Ekström als derde juist voor de Volkswagen Polo Supercar van Petter Solberg die vierde werd. Mattias Ekström won de Monster Energy Super Charge Award met zijn Audi S1 Quattro Supercar.

Niet alleen Timmy Hansen stond in de finale ook zijn broer Kevin Hansen wist zicht te plaatsen en dit na prachtige inhaal actie buitenom in de eerste bocht tijdens de tweede kwalificatie. Tijdens de finale moest Kevin direct na de start met problemen aan de kant maar hij bleef kijken naar de race waar Kevin hevig stond te supporteren voor de Peugeot 208 WRX van broer Timmy. Sebastien Loeb moest opgeven in zijn halve finale.

MJP Racing Team Austria plaatste zich voor de halve finale, daar kon alleen Timo Scheider bij de top drie eindigen en mocht met zijn Ford Fiesta naar de finale waar Timo vijfde werd. Bij Hoonigan Racing Division hadden ze meer verwacht dan een plaats in de halve finale voor Andreas Bakkerud en Ken Block. Zeker wanneer Ken Block de leider was na de eerste dag en als tweede eindigde in zijn halve finale. Tijdens de halve finale had Ken Block veel brokken gemaakt in de duels waardoor zijn Ford Focus RS bij de weging te licht bevonden werd door de stewards en gediskwalificeerd werd in die halve finale.

(Foto:  FIAWorldRallycross.com)

Een opmerkelijke afwezige was Lukacs "Csucsu" Kornel, hij was nochtans ingeschreven voor de World RX of Zuid-Afrika. Csucsu liet weten dat hij ziek was geworden op vrijdag en door het drinken van leidingwater en moest even naar het ziekenhuis voor onderzoek. Alles is terug in orde met Lukacs maar vond het jammer dat hij zo zijn seizoen moest beëindigen. Thuisrijders Cronje en Haigh-Smith waren nooit in staat om mee te dingen voor een halve finale plaats, aan de supporters zal het niet gelegen hebben.

(Foto:  FIAWorldRallycross.com)

 Eindstand in het FIA World Rallycross Championship 2017:

  • Johan Kristoffersson (316 punten)
  • Mattias Ekström (255punten)
  • Petter Solberg (252 punten)
  • Sebastien Loeb (214 punten)
  • Timmy Hansen (201 punten)
  • Andreas Bakkerud (194 punten)
  • Toomas Heikkinen (125 punten)
  • Kevin Hansen (115 punten)
  • Ken Block (112 punten)
  • Timo Scheider (109 punten)

 De eerste wedstrijd van FIA World Rallycross Championship 2018 gaat door op 14-15 april in Barcelona, Spanje.

 

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.