RX2: De Ridder derde in de eindstand van het kampioenschap, Raymond wint.

Wie anders dan de Fransman Cyril Raymond wint in Zuid-Afrika. De RX2 kampioen 2017 won dit jaar bijna alle manches, Cyril moest alleen in zweden de overwinning laten aan Dan Rooke. Sondre Evjen was tweede en de Amerikaan Tanner Whitten derde dit weekend.

(Foto:  FIAWorldRallycross.com)

Nochtans was het een andere piloot die er boven uit sprong dit weekend. Guillaume De Ridder won op zaterdag zijn allereerste kwalificatie en deed dat nog eens over tijdens Q2. Onze Belg was de leider in de tussenstand. Het zag er goed uit om misschien zijn eerste overwinning te behalen. Op dag twee in Kaapstad had Guillaume wat pech. Door een tiende plaats in Q3 en zesde in Q4 wist Raymond de leiding over te nemen van Guillaume, hij mocht toch nog als tweede starten aan de halve finale.

(Foto: RX2 series)

Guillaume De Ridder toonde tijdens zijn halve finale dat hij dit jaar al veel heeft bijgeleerd over rallycross en eindigde als eerste, op naar de finale waar Cyril Raymond wacht. Na de start van de finale had Guillaume een probleem en beschikt niet over de volle power van de motor om te strijden voor winst. Na vier ronden was het over voor het nummer 96, met een kapotte benzine pomp. Jammer van de pech want hij reed rond als tweede. Zijn teamgenoot Evjen zorgde toch voor wat vreugde bij JC Raceteknik met een tweede plaats.

 

(Foto:  FIAWorldRallycross.com)

Drie podium plaatsen en derde in de eindstand

Een debuut om van te droom voor De Ridder. Als piloot zonder ervaring in de rallycross heeft hij toch getoond dat hij een stukje kan rijden. Dat had Guillaume ook al bewezen in de rally waar hij geen kans kreeg om verder te groeien. Bij JC Raceteknik kwam hij bij een goed team terecht en werd teamgenoot van William Nilsson en Sondre Evjen. In Mettet mocht Guillaume zijn seizoen starten voor eigen volk, met een halve finale plaats als beloning. Al in zijn tweede wedstrijd stond hij in de finale, vierde plaats op het heel bekende Lydden Hill Circuit.

Zijn eerste podium plaats behaalde Guillaume in Zweden tijdens het Magic Weekend, hij moest alleen Dan Rooke voor hem dulden. Canada stond normaal niet op het programma maar door zijn sterke resultaten hebben ze toch beslist om de verre verplaatsing te maken en Guillaume bedankte voor het vertrouwen met een tweede plaats. In Frankrijk werd Raymond RX2 kampioen maar had het toch lastig om onze Belg af te houden van de overwinning, drie tweede plaatsen op een rij. Een prachtig seizoen met een derde plaats in de eindstand als kers op de taart. Tot volgend jaar Guillaume De Ridder

Eindstand RX2 Kampioenschap Top vijf:

  • Cyril Raymond (198 punten)
  • Dan Rooke (154 punten)
  • Guillaume De Ridder (138 punten)
  • Tanner Whitten (105 punten)
  • William Nilsson (98 punten)

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.