Schitterend seizoenseinde voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul.

Vijf proeven moesten er nog verreden worden op de laatste dag van het World Rally Championship 2017, de strijd kon verder gaan tussen Neuville en Latvala en dat gebeurde ook. Na proeven 17 en 18 was de kloof nog slechts 9.9s tussen beide heren, mede dankzij de wisselende weersomstandigheden down under. Op proef 19 maakten Thierry en Nicolas echter duidelijk aan de Fin dat het verloren moeite was...

Een kleine vijf seconden sneller in helse omstandigheden en terug een iets veiliger kloof van 14,7 seconden wetende dat proef 20 gecanceld werd door de hevige regen. Was er nog een te gaan dus, de Power Stage, en deze bracht nog een serieuze verrassing met zich mee.

Wedding Bells16 zal nog lang in het geheugen blijven hangen van Jari-Matti Latvala... de Fin parkeerde zijn Toyota tussen de bomen...game over, weg tweede plaats. Dankzij deze uitstap van Latvala komt Ott Tanak als tweede over het podium en Hayden Paddon als derde.

Neuville en Gilsoul houden het hoofd koel en boeken een schitterende overwinning in Australië, een overwinning die ze opdragen aan het ganse team!

Ott Tanak schonk Ford nog een tweede plaats bij zijn afscheid aan het merk.

We mogen eveneens Fred Miclotte wereldkampioen WRCT noemen bij de co piloten, samen met Jourdan Serderidis kwam hij als elfde over de finish. Gefeliciteerd Jourdan en Fred!!!

Eindstand.

Foto's: Red Bull Content Pool

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.