Rebellion, Ferrari en Aston Martin grijpen WEC-titels.

Na Porsche in LMP1 zijn nu ook de overige kampioenen gekend in het FIA World Endurance Championship. In LMP2, GTE Pro en GTE Am moesten de titels nog worden verdeeld.

Earl Bamber, Brendon Hartley en Timo Bernhard stelden eerder al hun titel in de LMP1-categorie veilig na onder meer een overwinning in de 24 Uur van Le Mans. Tijdens de laatste race in Bahrein moest Porsche de overwinning laten aan Toyota, aangezien Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima opnieuw mochten juichen.

Porsche neemt afscheid van LMP1 met zowel de rijders- als constructeurstitel maar dus niet met een overwinning. Toyota won dit seizoen vijf van de negen wedstrijden en ontvangt tijdens de Rookie Test op zondag niemand minder dan Fernando Alonso, die in 2018 mikt op een deelname aan de 24 Uur van Le Mans.

LMP2

In LMP2 ging het voornamelijk tussen Rebellion en Jackie Chan DC Racing en toen de #31 Rebellion van Julien Canal, Bruno Senna en Nicolas Prost kreeg af te rekenen met problemen met de stuurbekrachtiging leken Ho-Pin Tung en co nog eens kans te maken.

Senna bracht de Rebellion Oreca evenwel als winnaar over de streep en is samen met Canal kampioen. Prost reed niet alle wedstrijden en eindigt het kampioenschap daardoor niet bovenaan.

GTE Pro

In GTE Pro was het bij aanvang van het weekend nog erg spannend, maar dankzij een tweede plaats achter hun teamgenoten Sam Bird en Davide Rigon stelden James Calado en Alessandro Pier Guidi in hun AF Corse Ferrari de titel veilig.

GTE Am

Niet echt verrassingen in GTE Am, want dankzij een nieuwe overwinning zijn Pedro Lamy, Mathias Lauda en Paul Dalla Lana (Aston Martin) kampioen in de amateurklasse.primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.